keresés a lovardák között


Fogatos Felvonulás Budapest belvárosában
Budapest, 2011. május 27.


2011. május 27-én, Budapesten az Európai Uniós Vidám Gyermeknap keretében 40 lovas fogat és 40 limuzin vonult végig a főváros legszebb utcáin!

Gyereknap alkalmából több száz, magyar és uniós országokból érkező hátrányos helyzetű gyermek számára szervezett budapesti programsorozatot a Baptista Szeretetszolgálat. A rendezvény főszervezői a Lovasok.hu weboldal munkatársait kérték fel a lovas fogatok toborzására.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy Magyarország lovas nemzet, mint az, amikor össze tudunk tartani egy jó cél érdekében! A magyar lovas társadalom összefogásának eredményeképpen 200 rászoruló és árva gyermek kapott lehetőséget arra, hogy egy kétórás fogatos menet során lovaskocsikra, hintókra ülve bejárhassák és megcsodálhassák Pest nevezetességeit.

Szeretnénk köszönetet nyilvánítani a részvételért minden fogat hajtójának, segédhajtójának, segítőinek és lovainak, akik nélkül ez a felvonulás nem jöhetett volna létre, illetve köszönet a Lovasok.hu csapatához csatlakozó önkénteseknek, akik az események lebonyolításában segítettek!

A nyárisan meleg pénteki napon a lovas fogatok hosszú sora és a hozzájuk csatlakozó csacsifogat a limuzinokkal és a gyerekekkel együtt, rendőrautók és motoros rendőrök kíséretében 12:30-kor indult el a városligeti Közlekedési Múzeum elől, majd 13:00 órakor álltak fel a Hősök terén egy közös fotózásra. Innen az Andrássy út - Oktogon - Deák tér - József Attila utca - Roosevelt tér - Kossuth tér - Alkotmány utca - Bajcsy Zsilinszky út - Nyugati tér - Teréz körút - Oktogon - Andrássy út - Hősök tere - Állatkerti körút útvonalon végighajtva érkeztek meg 15:00 órára a Fővárosi Nagycirkuszhoz, ahol 16:00 órakor a gyermekek részt vettek az Európai Uniós Vidám Gyermeknap címmel megrendezett Segélykoncerten és egy Vizi-Cirkusz előadáson.

A fogatos - limuzinos konvojt Budapest utcáin végig élénk figyelem kísérte, több száz autós és gyalogos lehetett szemtanúja e különlegességnek, amelyre még nem volt példa Magyarországon.

Mindenkinek köszönjük a közreműködést, és reméljük, hogy a jövőben egyre több ilyen és hasonló rendezvényen mutatkozhat be a hazai lovasok színe-java.

Üdvözlettel:
a Lovasok.hu csapata

Tovább a Fogatos Felvonuláson részt vett fogatok bemutatkozó oldalára >>>


Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés