keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Elpusztult For Pleasure, a kivételes képességű mén

A rendkívüli sárga mén 25 évesen pusztult el a németországi Borken-ben. A nyugdíjazott ugróló itt állomásozott egykori lovasa, Marcus Ehning istállójában.

Az Ehning Istálló honlapján Marcus Ehning így nyilatkozott: „Sajnálattal közöljük, hogy február 18-án 9 óra körül For Pleasure a legelőn elpusztult. Jó egészségnek örvendett, és évek óta barátjával, a pónival, Max-szal töltötte idejét az itthoni legelőnkön. Hálásak vagyunk, hogy ez a kivételes mén ilyen sokáig közöttünk lehetett, és soha nem fogjuk elfelejteni.”

For Pleasure-t a világ egyik legsikeresebb díjugrató ménjeként tartják számon. Lars Nieberg indult vele Atlantában, az 1996-os olimpián, ahol csapatban aranyérmesek lettek, 1997-ben pedig az európai csapatbajnokság győztes csapatának tagjai voltak. Marcus Ehning szintén megszámlálhatatlan győzelmet ünnepelhetett a nemes ménnel, többek között az európabajnoki címet is elnyerték 1999-ben és 2003-ban, illetve a 2010-es Sydney olimpián hozzájárultak a német csapat győzelméhez.

Hivatalosan a mén 2006-ban, az aacheni CHIO-n búcsúzott a sporttól. Karrierje során pénzdíjas versenyeken mintegy 1.800.000 € összegű díjazásban részesült. Emellett jeleskedett a tenyésztésben, és már több leszármazottja is sikeres sportlóvá vált.

Bardóczky Eszter
Lovasok.hu

Forrás: www.sportpferde-ehning.com
www.cavallo.de

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés