keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Extrém sportok lóerővel

A vízpart és a lovaglás szerelmeseinek

Lóboard

Daniel Fowler-Prime lovas kaszkadőr 2010 végén alapította meg klubját az angliai Wolverhamptonban, ahol örömmel látja azokat a lovasokat, akik a megszokottnál valamivel extrémebb lovas élményekre vágynak.

A vállalkozó kedvűek két deszkás sport lovas verziójával is megismerkedhetnek. Az egyik a snowboardból kifejlesztett lóboard, a másik pedig a lovas szörf.

„Rendkívül mozgalmas, és izgalmas tevékenyégekről van szó. Nevezhetjük csapatsportnak is. Bármilyen ló alkalmas lehet erre, legtöbben nagyon hamar beletanulnak a dologba. És nem mindig a leggyorsabb ló győz. A kor sem kizáró tényező, volt már 21 éves ló is, aki részt vett a játékban” mondta Daniel Fowler-Prime.

Az első lóboard bajnokságot 2011 nyarán rendezték Wolverhamptonban.

A lovas szörf is új távlatokat nyithat meg a lovassportok terén: kiváló lehetőséget nyújt mind a vízi sportok, mind pedig a lovaglás szerelmeseinek. 

lovast és a szörföst egy vontatókötél köti össze. Ezt a nyereghez rögzítik, és ahogy a ló vágtázik, az általa vontatott ember siklik a vízen. A ló sebességének függvényében így akár közel 40 km/ h sebességgel is hasíthatja a víztükröt. Ez a sport egyaránt űzhető tengerparton és folyók, tavak mentén is.

2005-ben Daniel Fowler-Prime és Matt Smith voltak a világon az elsők, akiket már nem jet-skí vontatott maga után, hanem ló. Ma már rendszeresen rendeznek versenyeket és bajnokságokat a lovas szörf szerelmeseinek. A pálya hossza maximum 250 méter lehet mind a négy versenyszámban, szigorú biztonsági intézkedések védik a résztvevőket, a bírók pedig részletes elbírálási szabályzat és videó analízis segítségével értékelik a produkciókat.

Frissítve: 2013.05.30.
2011.02.20. Magyar Dorottya, Lovasok.hu 
Forrás: http://www.britishhorsesurfingassociation.com


 

 


KapcsoLÓdó cikkek:


Egy vagány havas-lovassport 1941-ből »

»


Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés