keresés a lovardák között

Hogyan védhetem meg lovamat a fertőzéstől?
A fertőző kevésvérűség bejelentési kötelezettség alá tartozó betegség, megelőző vakcinázás és a fertőzött állat gyógykezelése nem lehetséges, az EIA-val fertőzött ló állami kártalanítás mellett kiirtásra kerül.

Az Európai Unió vonatkozó rendelkezése:

Az Európai Bizottság Határozata
2010. június 18.
A lovak fertőző kevésvérűségére vonatkozó romániai védőintézkedésekről

Éppen ezért a lótartók felelőssége, hogy mindent megtegyenek lovaik egészségéért és a fertőzések elkerüléséért. A legfontosabb teendők és tudnivalók:

- Ne vásároljanak ismeretlen eredetű, érvényes azonosító okmányokkal nem rendelkező lovat, még akkor sem, ha kedvező áron kínálják.

Fedeztetés, sperma vásárlása esetén győződjenek meg arról, hogy a mén fertőző kevésvérűség kimutatására szolgáló tesztje eredménye negatív lett.

Romániából származó lovak esetén győződjenek meg arról, hogy az állaton az indulás előtt elvégezték a fertőző kevésvérűség kimutatására szolgáló tesztet és eredménye negatív lett.

- A Romániából érkező lovakat különítsék el az állomány többi részétől, és késlekedés nélkül végeztessék el rajtuk a fertőző kevésvérűség kimutatására szolgáló tesztet.

- Valamennyi lovukon végeztessék el a háromévente kötelező EIA tesztet még akkor is, ha a ló nem hagyja el a tartási helyéül szolgáló telepet.

Vissza a
>> Fertőző Kevésvérűség
 <<
 további híreihez


 Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés