keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Amerikai Quarter póni - American Quarter Ponies
Amerikai Quarter póni - American Quarter Ponies

FEJ:
A feje élénkséget, inteligenciát tükrőz. Széles feje van, fedett kicsi fülei, messze ülő kedves szemei, orrlyuka nagy, szája erős. Állkapcsa fejlett, nagy erőt sugároz.

NYAK:
A Quarter póni fejéhez a nyak kapcsolódik pontosan 45 fokos szögben. Nyaka izmos. A középhosszú, vékony ívelt nyak beleolvad a csapott vállba.

LAPOCKA:
A Quarter póni rendkívül jól mélyen hajlott hátú, közepesen magas, éles marja egyesül a háttal és a mélyen lejtős lapockával, ettől sajátos kiegyensúlyozott testtartással rendelkezik.

SZÜGY ÉS MELLSő LÁBAK:
A Quarter póninak mély és széles szügye van, ezért nagy heveder szükséges, messze ülő nehéz mellső lábai vannak, melyek egybeolvadnak a lapockával. A szabályos csatlakozás és a nagyon rövid lábszárcsont továbbmegy a tiszta csüdizületbe, lába középhosszú, egészséges. Az erőteljesen izmos alsókar elvékonyodó a térd felé.

HÁT:
Rövid, mélyen hajlott háta van a Quarter póninak, mely jellemzi a létező zárt és különösen teljes és erőteljes keresztezést a vesén.

Alakja kissé hordó alakú, rugalmas bordákkal.

CSONT, LÁB:
Az egyenes, tiszta csontok mentes a húsosságtól. A láb arányos és testes, különösen mély és nyitott patával.

ÁLLÁS:
Normál körülmények között roppant nyugodtan képes állni, várni, ez képesség gyorsan mozogó képességét minden parancsra.

MOZGÁS:
A Quarter póni nagyon higgadt a mozgásban, és figyelemre méltóan mérlegel a fordulalásoknál és megállásoknál.

MAGASSÁGA:
11.2-14.2 marok

SZÍNEK:
Vörössárga, pej, fekete, barna, palomino, vasderes, grulla, deres, "szarvasbőr", szürke, szolíd vagy multi színekben paint vagy appaloosa (foltos).

ALKALMAZKODÁS:
Nyugodt természetű, egyenletes temperamentumú, szilárd egyéniséggel. A Quarter pónik gyakran a gyerekek első lova.

TEMPERAMENTUM:
Nyugodt, inteligens. Gyakran teljesítenek nagyszerűen a következő versenyekben, rendezvényeken:

- mutatvány/Pleasure
- hajtás 
- Gimkána

FAJTATÖRTÉNET:
A Quarter póni már sok éve létezik, a Quarter horse-tól származik, de a Quarter horse a magasságában tér el a Quarter pónitól. A Quarter horse minimum magassága 14.2 marok.

Néhány internacionálé Quarter horse-nak regisztrálja. Korábban több helyen regisztrálták ezt a fajtát, de végül kialakították a szabályzatot, megalakult az IQPA (Internacional Quarter Pony Association, ez már kizárólag a Quarter pónit regisztrálta, mely nem lehetett több vagy kevesebb 11.2-14.2 maroknál.

Fordította: Jenna2

További képek a fajtáról:

 

 

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés