keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Olimpia: A szervezők szerint senki nem mondja le a lovas versenyeket

Peking, 2008, Jan 29, (AFP) - A pekingi szervezők kedden azt mondták, nincs olyan értesülésük, hogy az augusztusban Hong Kongban tartandó lovas versenyeket bárki lemondta volna.

A svájci díjlovagló-csapat ebben a hónapban jelentette be, hogy nem mennek a 2008-as játékokra, mivel féltik a hong kongi hőségben és párában versenyző lovak egészségét, de a BOCOG azt nyilatkozta, hogy hivatalosan egy csapat se lépett vissza, és hogy ők teljes mértékben megbíznak a volt brit gyarmatban, hogy biztonságos és jól lebonyolított sportversenyt szerveznek.

„Nem tudunk egy csapat visszalépéséről sem”, mondta Li Zhanjun, a szervezőbizottság médiaigazgatója, „Szó nincs visszalépésekről”.

A 28 olimpiai sportág többségének Peking ad otthont. De a vitorlásversenyeket a fővárostól délkeletre lévő, tengerparti Qingdao kikötővárosban rendezik, és a hivatalos szervek megegyezése alapján a lovas versenyeket Hong Kongba tették, a szárazföldön lévő járványos lóbetegség és a lovak elkerítésével kapcsolatos nehézségekkel szembeni aggodalmuk miatt.

Ugyanakkor több résztvevő ország hangoztatta aggodalmát, hogy Hong Kong tikkasztó és párás hősége árthat a lovaiknak. Legutóbb néhány kanadai és német lovas nyilatkozta, hogy fontolgatják a részvételről való lemondást.
De Yan Ligang, az OJ logisztikai igazgatója ismételten biztosította a versenyzőket, hogy a lovak jó ellátásban fognak részesülni.

„Hallottam, hogy a lovak nagyon drágák, több százezer és több millió dollár értékűek. És ezek a lovak is versenyzők”, mondta, „Úgyhogy nagy a kihívás”. „De ha lovas versenyről van szó, Hong Kong nagyon fejlett és tapasztalt, és mi teljes mértékben megbízunk bennük”, mondta Yan a sajtótájékoztatón.
Azt mondta, 225 lovat küldtek az olimpiai lovas számokra, illetve 78 lovat a szintén Hong Kongban tartandó Paralimpiai lovas versenyeke.

A hátasokat a világ hat különböző gyülekezési pontján veszik fel, onnan szállítja őket Hong Kongba a KLM és a Martinair.
Hong Kongba érkezésükkor légkondicionált boxok várják majd őket, mondta Yan, ezekben utaznak légkondicionált istállóikba.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés