Ünneplőt öltöttek a királynő lovai

Ünnepi pompába öltöztek a királyi lovas testőrség hátasai II. Erzsébet hivatalos születésnapi köszöntésére.

Még 11 képünk van az ünnepségre igyekvő lovasokról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Hagyományos katonai pompával ünnepelték meg szombaton Londonban a 91 esztendős II. Erzsébet királynő hivatalos születésnapját.

A nyugati világ legidősebb és leghosszabb ideje – 1952 óta, vagyis 65 éve – regnáló uralkodójának “hivatalos” születésnapi ceremóniája a Trooping the Colour. Ezt a tisztelgő katonai parádét mindig júniusban rendezik, jóllehet a királynő valós születésnapja április 21-re esik. A Trooping the Colour – a csapatzászlók ceremoniális bemutatása a hadsereg alakulatainak – 1748 óta a mindenkori uralkodó születésnapjának ünnepsége.

Még 11 képünk van az ünnepségre igyekvő lovasokról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

II. Erzsébet királynő 65. alkalommal vett részt ezen az ünnepségen; ez rekord az angol-brit monarchia történetében. A királynő az uralkodás nagy-britanniai hosszúsági rekordját már 2015. szeptember 9-én megdöntötte, 63 évet, hét hónapot és három napot eltöltve addig a trónon, átadva saját üknagymamája, Viktória királynő rekordját a történelemnek.

II. Erzsébet királynő és férje, a 96 esztendős Fülöp edinburghi herceg az angol-brit monarchia eddigi legidősebb uralkodói házaspárja. Az uralkodói házaspár az idei parádéra is hintón érkezett a Buckingham-palotából a Mall sugárúton a királyi lovas testőrség laktanyájához, amelynek parkjában a felsorakozott díszszázad díszszemlével tisztelgett a királynő előtt.

Még 11 képünk van az ünnepségre igyekvő lovasokról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Az uralkodó előzőleg a Buckingham-palota bejáratánál, Fülöp herceggel együtt egyperces néma főhajtással emlékezett meg a március óta Londonban és Manchesterben elkövetett három terrortámadás, valamint a nyugat-londoni Grenfell Tower toronyházat elpusztító szerdai tűzvész többtucatnyi halálos áldozatáról.

Az ünnepség után hazafelé léptetnek a lovasok

2017.06.19.
Forrás: MTI
Fotók: The Household Cavalry

Hozzászólások