Nyílt edzések az EQUITANA-n – Ludger Beerbaum

A német ugrósport legendás alakja Ludger Beerbaum tart nyílt edzést, ha úgy tetszik, bemutatót 2017. március 22-én szerdán az EQUITANA 6. csarnokában. Utazz a Lovasok.hu-val az EQUITANA-ra és 3 napos vásárbelépőt ajándékba kapod!

EQUITANA 2017 | Utazás | Programok | Hírek | Show | Belépő | Vásár | Ménbemutató

Ludger Beerbaum a Riói Olimpián – fotó: rio.sportschau.de

Beerbaum neve bizonyára sokak előtt ismert, nem véletlenül. Harmincéves pályafutása alatt négy olimpiai aranyat, számtalan nemzetközi elsőséget gyűjtött be, s a német válogatottat 143-szor erősítette a Nemzetek Díja versenyszámban – többször, mint bárki más. Pár éve alapította meg saját verseny- és kiképzőbázisát, fedezőmén-állomását Riesenbeckben. A nemzetközileg elismert központot Beerbaum személyesen vezeti. Emellett természetesen edzősködik is…

Ennyit árul el az EQUITANA hivatalos honlapja Ludger Beerbaumról, ám mi bekukkantottunk a neves díjugrató saját honlapjára is.

Belépő ingyen? IGEN!
Utazz az EQUITANA-ra a Lovasok.hu-val és a 3 napos vásárbelépőt ajándékba kapod!

A lovas szaklapok szinte mindegyike úgy kezdte annak idején a Beerbaum-ról szóló cikkeit, hogy Ludger Beerbaum szamáron tanult lovagolni”. Ez természetesen nem igaz, mondja maga a versenyző. “Igaz, a Metterinchek Adelebsen-i istállójában, ahol édeaspám dolgozott, állt egy csacsi, de háromszor, ha ültem rajta.

Az édesapa, Horst be akarta íratni az akkor nyolcéves kisfiút a helyi lovasegyesületbe, ám az félt a lótól.  Azt, hogy mégis lóközelbe került, egyik barátjának köszönhette, aki egy nap magával csalta az istállóba. Tehetségét hamar felfedezték, s Wetteifernde személyében egy igazán jó ugróló lett a társa. Mesterei, a korán elhunyt Hermann Schriddle és a ma is élő legenda, Paul Schockemöhle garantálták a sikert.

Ludger Beerbaum Athénban – fotó: equestrian.cyberhorse.com.au

Négy olimpiai aranya közül nem egy jött nehezen. 1988-ban Szöulban úgy nyert csapataranyat Németországnak, hogy saját lova megsérült, így Beerbaumnak egy idegen, mondhatni kölcsön lóval kellett versenyeznie (ennél jobban szinte semmi nem bizonyítja egy lovas technikai tudását).

1992-ben Barcelonában, az olimpiai döntő előtti napon elszakadt a szár a kezében, le kellett ugrania a fékezhetetlenné vált Classic Touch-ról. A páros másnap olimpiai aranyat nyert.

1996-ban Atlantában a csapataranyért lovagolt döntő előtt egy nappal lova, Ratina Z még sántaságot mutatott.

2000-ben Sidney-ben győzött Goldfever-rel, ám ugyanezzel a lóval 2004-ben Athénban fennakadt a doppingellenőrzés hálóján. A csüdsömör kezelésére használt szteroidos kenőcs használata szó szerint kizárta Beerbaumot az olimpiai indulók sorából. Ha ottlehetett volna, talán megvan az arany. További furcsaság, hogy a szer ma már engedélyezett, nem tartozik a doppinglistás lógyógyászati készítmények sorába. Hiába érvelt később Beerbaum amellett, hogy a doppinglistás szerekre vonatkozó szabályokat világosan le kellene fektetni, s egységesíteni sem ártana azokat, szavai nem érték el céljukat.

Tény azonban, hogy Beerbaum viszonylag fiatalon, 52 esztendősen váltott, s végleg csupán” edzőnek állt, kinevelte saját tanítványait. Utolsó olimpiai szereplésével 2016-ban Rióban végleg visszavonult a nemzetközi porondról. Csapatbronzzal búcsúzott.

Már utolsó olimpiája előtt, 2015-ben megalapította Constantin Freere Heinemann-nal közösen a Riesenbeck International-t. A monumentális lovasközpont továbbképzéseknek, előadásoknak, edzéseknek és versenyeknek ad helyet. Beerbaum mára új küldetésének a győzelem helyett a tudása továbbadását tekinti. 2014-ben saját takarmány-, és vitamincéget alapított, termékeik fantázianeve mi más lehetne, mint Ludger’s?!

Beerbaum emellett aktívan képviseli a mai ugrólovasok jogait, tagja a Longines Lovas Világakadémiának, mely Kína professzionális lovassportját támogatja képzések, edzőtáborok által. Az Akadémia szakmai programját Beerbaum álmodta meg, s olyan világcégek álltak mögé, mint például a Longines óragyár.

A fáradhatatlan lovasembernek még ez sem elég, a lovaival és tanítványaival való napi munka sem maradhat el. S ha netán elfáradna, három gyermeke, nevelt lánya és felesége mellett feltöltődhet szeretettel, energiával.

Ludger Beerbaum nyílt edzése az EQUITANA szerdai napján tekinthető meg.  A belépéshez külön belépőjegy szükséges.

Elérhetőségek:

Rendező: 
Magyarországi kapcsolattartó:
  • EQUITANA Niederlassung
  • der Reed Exhibitions Deutschland GmbH
  • 40219 Düsseldorf Németország Völklinger Str. 4
  • Telefon: +49 (0) 211 90191201
  • Telefax: +49 (0) 211 90191143
  • PEGAZUS ONLINE MÉDIA KFT.
  • Maus András
  • Telefon: +36 1 376 6007
  • Mobil: +36 30 540-1658

2016.12.20. Andics Bernadett, Lovasok.hu
Forrás: www.ludger-beerbaum.de 
Frissítve: 2017.01.09.

Hozzászólások