Megnyitottuk a regisztrációt a lómustrára! – II. Sándorfalvi Parasztolimpia

Nagy szeretettel hívunk meg minden kedves Gazdát és Állattartót szeptember 29-én Sándorfalvára, a II. Parasztolimpiára. Külön köszöntjük azokat a gazdákat, akik szívesen bemutatják lovaikat a nagyközönség előtt is az első Sándorfalvai “Lómustrán”! Regisztráció a lap alján!

Lómustránk célja a laikus közönséggel is megismertetni a lovak egyedi küllemi jellemvonásait, különleges szépségét, harmonikus mozgását, és egy verseny keretében összehasonlítani ezeket.

A díjazás egy 3 fős meglepetés zsűri pontozása, illetve közönség szavazása alapján történik. Egy tulajdonos kategóriánként maximum két lóval nevezhet.

A bírálati kategóriák a következők: 

A, Póni és kisló kategória (max. 147cm marmagasság)
B, Meleg- és hidegvérű lovak kategóriája

Bírálat szempontjai: a ló ápoltsága, kondíciója, a bemutatón tapasztalt viselkedése és felkészítettsége, valamint a lónak és felvezetőjének kulturált megjelenése, és a ló szabályos mozgása. A lómustrára csak a három évet már betöltött lovak nevezhetők be.

A szépen ápolt lovakat a bírák és a közönség előtt lépésben és ügetésben kell bemutatni, amihez egy szemző nélküli felvezető kantár szükséges, valamint a felvezető részére olyan alkalomhoz illő tiszta lovasöltözet, amiben balesetmentesen tudja a lovát bemutatni (javasolt a fehér ing és a lovaglónadrág viselete). A felvezető maximum egy fő segítségét veheti igénybe a bemutató során. A segítségnél lehet ostor, de a lovat semmilyen módon sem bánthatják. Ápolatlan, kondícióhiányos, fegyelmezhetetlen vagy sérült lovat, illetve az állatvédelmi alapelveket nem betartó tulajdonost, vagy felvezetőt a rendezőnek jogában áll a versenyből külön indoklás nélkül bármikor kizárni.
Rendezvényünkön szigorúan ellenőrizzük a lovak egészségének megóvására vonatkozó szabályok betartását, így a nevezéshez a következő kritériumoknak KÖTELEZŐ megfelelni.

A megjelenő lovaknak rendelkezniük kell:

  • Érvényes lóútlevéllel
  • fél évnél nem régebbi (dokumentummal igazolt) lóinfluenza elleni védőoltással
  • Egy (1) évnél nem régebbi, takonykórra és fertőző kevésvérűségre vonatkozó negatív vérvizsgálati eredménnyel
  • Amennyiben belépéskor a fent említett elvárásoknak a ló nem felel meg, a szervezők kizárják a lovat a versenyből. 

A rendezvény alatt a lovak ellátásáról a gazdáknak kell gondoskodni, a víznyeréshez a helyszínen nyomókút biztosított. Az itatáshoz vödröt mindenki hozzon a lovának!

A lovak számára kijelölt “várakozó” területen csak a szervezők és a lovasok tartózkodhatnak. Idegenek számára ez egy balesetveszélyes terület! Minden lovas saját felelősségére vesz részt a rendezvényen,  lova(i)ért és a környezetéért is felelősséget vállal, erről írásban nyilatkozik a jelentkezési lapon. A rendezvényen résztvevő lovasok és kísérőik tudomásul veszik, hogy az általuk esetlegesen okozott kárért felelősséggel tartoznak!

Kellemes időtöltést és balesetmentes részvételt kíván minden jelentkezőnek a rendezőség!

2019.09.16.
Kiemelt kép: canva.com

Hozzászólások