Lovasgála az Arénában

Lovasgála az Arénában

Apassionata, a Magyar Lovas Kultúra Karácsonyi Gálaestje

Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2006. december 16 – 17.

Második alkalommal látogat hozzánk Európa nagyvárosainak legnépszerűbb lovasprodukciója, az Apassionata. A tavaly óriási sikert arató show idén megújult formában – szezononként változik a program – látható majd az Arénában.

Közkívánatra ezúttal az alapmotívum hazánk páratlanul gazdag lovaskultúrája lesz, amely az idők során szorosan összefonódott népünk mondavilágával és történelmével, irodalmával és zenéjével – minderről igyekszik majd átfogó képet adni az előadás.

A fő elemek: A hunok harca a rómaiakkal; Honfoglalás, államalapítás; Színpompás életkép Mátyás udvarából; Végvári vitézek küzdelme a törökökkel; Barokk elegancia Esterházy herceg udvarából; 1848-as magyar virtus a pusztán; Világháborúk kora és Mai modern kor.

Vagyis a magyaros temperamentumú produkció a kezdetektől a napjainkig különböző történelmi színeken jeleníti meg a magyar ember és a ló kapcsolatát.

A Karácsonyi Gálán a magyar lovas élet és -sport világszerte ismert kiválóságai állnak majd a rivaldafényben: külföldi és hazai történelmi filmek lovasjeleneteit forgató kaszkadőrök, nemzetközileg ismert lovas-sportolók, világbajnokok, valamint sikeres szakemberek magas szinten képzett lovaikkal, illetve fogataikkal.

Az előadást – a magyar tánckultúra eredeti elemeit felhasználva – Román Sándor Tánctársulata, a népszerű Experidance színesíti. 

Forrás: Est.hu
Kép: canva
Frissítve: 2024.04.15.

Hozzászólások