Nyeregből a Kemence mellé!

Képzeltétek volna, hogy egyik pillanatban még kellemesen túráztok lovatok nyergében, a másikban már mennyei kovászos finomságokat sütögettek, forró teát iszogattok és a lovas élményeitekről beszélgettek?

A Pilisi Major szervezésében Zaka Dominika lovas írónő ezt a mutatványt követte el: pénteken még Tamila nyergében boldogan túrázott lóháton egy csapat lovassal, szombaton már Közösségi kovászos kalácssütést tartott Dobogókőn egy eredeti mongol jurtában és lovas élményeiről, Úton című könyvének élményeiről mesélt!

Tele élményekkel, csodás emberekkel, mennyei ízekkel és égből “pottyant” fordulatokkal!

Ez jellemezte az első közösségi kovászos kalácssütő napunkat Zaka Dominika: Szabadon lovas írónővel Dobogókőn.

A subás cserépkályha vígan ontotta a meleget. A kemence teli foszlós kovászos kaláccsal. Gyönyörűszép, magas, ízes, kézműveskovászos kalácsokat sütött a sok jó szorgos kéz! Igazi melegszívű, családias, kellemes édes kovászos volt ez a közösségi kalácssütő nap!

Hálásak vagyunk, hogy ilyen sokan velünk tartottak és ilyen szimpatikus csapat, sok jó ember gyűlt össze.

Valljuk, hogy a kovász egészség, sütni öröm és az világon a  személyes kapcsolatok fontossága, a közösség, minden eddiginél jobban felértékelődik!

Ha te is érdeklődsz a közösségi kovászos sütögetés iránt, akkor a következő Közösségi Kovászos Sütögetések február 17-én és február 24-én lesznek, melyekről bővebb információt a Pilis Major – Élmények a Nimród Kertje Biogazdaságban Facebook oldalán, illetve ezen a linken találhatsz:

https://www.facebook.com/pilisimajor

Hozzászólások