Ilyen egy tök jó gyermeklovasnap

Mi kell egy tökéletes gyermeknaphoz? Jó idő, jó hangulat, jó programok és természetesen sok-sok ló. Mindez adott volt a töki gyermeklovasnapon is, ahol a belépő a lovak feltétlen szeretete volt. A rengeteg lovasbemutató és verseny pedig több száz érdeklődőt csábított a helyszínre. Ha nem hiszed, járj utána most velünk!

Immár hagyománnyá vált, hogy a Patkó Csárdánál gyermeknap környékén ifjú lovasok gyülekeznek, hogy megmutasssák: a lovaglást nem lehet túl korán elkezdeni. A programot a Marosvári Edina által vezetett Rider’s Club ügyességi háziversenye nyitotta, ahol több kis lovas is életében először állt rajthoz. Mindannyian kitettek magukért.

A délelőtt a folytatásban a lovasoktatás alapjától, a futószáras lovagoltatástól kezdve sorban jöttek a kedvcsináló bemutatók. Koltai Laura és Major Kíra padödője szívmelengető látvány volt, fiatal koruk ellenére profi módjára lovagoltak mindketten.

Koltai Polett igazán kitett magáért, mert tanítványainak produkciója mellett ő maga két másik bemutatót is tartott. Gyönyörű fríz lovával tűzugrást és lófektetést is bemutatott a közönség hangos tapsával kísérve. Később pedig egy westernlovas padödőt mutatott be az újonc Szabó Lillával.

Tászler Melinda és négylábú barátai nélkül mit sem érne a Töki Gyermeklovasnap. Most Koltai Laurával és Noával kiegészülve mutatták be a szabadidomítás szépségeit. Ámulatba ejtő volt látni a gyermekek és a lovak közti összhangot. Melinda most sem csak lovát, Patást és pónijait, Hexet és Mortit hozta el a gyermekeknek, hanem kecskéit is, Hannibált és Bentley-t, akik szintén nagy népszerűségre tettek szert.

Szomódról érkeztek Tökre a Kassai Lovasíjász Iskola Brázik Törzsének képviselői. Fergeteges honfoglaláskori harci bemutatójuk során megelevenítették őseink hadviselési szokásait.

Idén újabb négylábú faj csatlakozott a Lovasnaphoz a gyermekek nagy örömére. Az Oroszlányi Kutyás Egyesület kutyakiképzési bemutatóját kicsik és nagyok is tátott szájjal figyelték.

A hazai lovasnapokon szinte kötelező csikósbemutatót tartani. A Töki Gyermeklovasnapon is minden alkalommal csattognak a karikás ostorok, mégsem lehet ezeket az előadásokat megunni. Sraj Gábor, Végi Gábor és Horváth Balázs most is vastaps kíséretében vágtatták a tiszteletkört.

A program végén igazi lovas csemege zárta a napot. A Töki Huszártársaság bemutatójához csatlakozott a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályának két lovasa és a Mogyoródi Sándor Huszárok két képviselője, akik közösen lovagoltak egy katonai alaki gyakorlatot. A lovak és lovasok Pénzes Gábor vezetésével gyönyörű összhangban mozogtak annak ellenére, hogy ilyen felállásban korábban még soha nem dolgoztak együtt.

A gyermekek szórakoztatásáról a lovas programok mellett a bicskei önkéntes tűzoltók és a kézműves sátorban sürgő-forgó segítők gondoskodtak. A látogatók a rendezvény egész ideje alatt kocsikázhattak a Töki Lovas Sport Egyesület fogatain, valamint egy rövid előadást is hallgathattak a helyben tenyésztett ügető lovakról, illetve sikereikről.

Étel-ital is volt mindenkinek kedvére való, a már jól ismert töki pompos és zsámbéki lángos mellett akinek kedvére volt, megkóstolhatta a környéken egyre népszerűbb Trafik Burgert is. Aki ennél többre vágyott, az sem maradt éhkoppon, mert a házigazda Schütt József mindenkit szívesen látott a Patkó Csárdában is.

Jövőre ismét ugyanitt, ugyanekkor várják a lovak szerelmeseit!

2016.06.09. Takács Eszter, Gyermeklovasnap.hu

Hozzászólások