Ajándékkosarat kaptak a legszebb lovak Délegyházán

Június 21-én a Délegyházi Falunapon nemcsak a mulatni vágyók gyülekeztek, hiszen idén először lószépségverseny is szerepelt a programok között. A szebbnél szebb lovak számos kategóriában bizonyíthatták páratlan vonzerejüket, s a legbájosabbaknak a díjakon túl különleges ajándékkosár is járt.

Még 17 képünk van a lószépségversenyről. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

Ragyogó időjárás, csodálatos környezet, elbűvölő lovak

A Délegyházi falunapok történetében idén először, a 23. Délegyházi Falunapon került sor ló szépségversenyre, melyre nagyon mutatós lovak és fogatok érkeztek. A verseny az I-es tó partján, egy gyönyörű füves területen zajlott közvetlenül a falunapi rendezvény mellett, így a több mint száz fős nézősereg közvetlen közelről csodálhatta a lovakat.

A rendezvény olyannyira népszerűnek bizonyult, hogy nemcsak Délegyházáról, de Bugyiról, Dömsödről, Dunavarsányról, valamint Kunszentmiklósról is érkeztek versenyzők.

Kovács Barbara díjlovas edző, a lószépségverseny bírója szakszerűen pontozta a lovakat. A felvezetők lépésben és ügetésben is tettek pár kört a zsűriző előtt, és a helyszín kedvező adottságai lehetővé tették, hogy a lovakat átlós irányú mozgatással szemből és hátulról is szemügyre vegye a nagyérdemű.

A szponzoroknak hála, a győztesek a kupa és rozetta mellett további értékes ajándékokat is kaptak. A felajánlott különféle különdíjak, kupa és ajándék mellé minden helyezett egy nagy kosár répával és almával jutalmazhatta meg lovát a szépségverseny után.

Még 17 képünk van a lószépségversenyről. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

A rendezvény abszolút győztesét közönségszavazatokkal döntötte el a zsűri, így bevonhatták a nézőket is a résztvevő lovak díjazásába. Így alakult, hogy Sirkó Tibor fríz kettesfogata nyert. Ez nem csoda, hiszen nem csupán felvonultak, de látványos formációkat bemutatva kápráztatták el a kilátogatókat.

2015.06.25. Kotlár Andrea

Hozzászólások