Hidat neveztek el Richard Caldwell-ről

Hidat neveztek el Richard Caldwell-ről

Ünnepélyes keretek között történt meg a Caldwell híd átadása a PKN Ranch-en. A hidat a legendás Vaquero-ról, a júliusban elhunyt Richard Caldwell-ről nevezték el, aki korunk kiemelkedő lovasembere volt. Családja hozzájárulásával viselheti a dunaharaszti lovaspálya akadálya a nevét.

A hídavatási ceremóniát Nádai Péter, egyesületi elnök nyitotta meg. Felidézte, hogy a híd építése közben értesültek a szomorú hírről, s együttérzésük kifejezése mellett kérték a családtól, hogy a natural horsemanship követőiként – tiszteletből – Mr. Caldwell-ről nevezhessék el a hidat.

Ezt követően Markaly László a Buckaroo Ranch vezetője tartott egy rövid ismertetőt Richard Caldwell életéről. A résztvevők megtudhatták, hogy a nagy vaquero patkolókovácsként kezdte pályafutását, s évtizedekig dolgozott olyan ranch-eken, ahol még a hagyományos lókiképzési technikák voltak érvényben. Elsajátította ezeket az ismereteket és sikeresen adta tovább azoknak, akik nyitottak voltak a lóközpontú gondolkodásra.

Az elkészült híd egy komplex akadály része, mely az első elkészült szegmense annak az extreme trail pályának, ami a PKN Ranch-en épül. A híddal párhuramosan egy 115cm mély és 9m hosszú vizesárok is kialakításra került, mely a híddal együtt került felavatásra. Mindkét akadályt Nádai-Nagy Kamilla és Csinos – az 2013-as EXCA bajnokai – avatta fel.

Az akadályok átadását követően került sor az emléktábla leleplezésére, melyet Mészáros Gyula beszéde előzött meg.

Visszaemlékezésében kiemelte, hogy a vaquero-k hozzáállása a lóhoz példamutató volt. Sokan voltak közülük, akiknek a tudása hatalmas volt, de azt sajnos nem tudták átörökíteni. Ezért volt a lovastársadalom számára Richard Caldwell kiemelten fontos, hiszen tudását képes volt megosztani másokkal. Mészáros Gyula személyes és bensőséges beszéde végén Ray Hunt szavait megidézve arra kérte a résztvevőket, hogy haladjunk közösen a natural horsemanship felé vezető úton.

2013.10.14.
Szilágyi Szilárd
Kép: Canva
Frissítve: 2023.06.05.

Hozzászólások