Warkára hangolnak Lázárék

Warkára hangolnak Lázárék

 

Bár lógott az eső lába, mégsem kellett csúszós, vizes pályán hajtani a Lipicai Lovasfesztivál 68 versenyzőjének tegnap Szilvásváradon.

A korábbi nagy szárazság után esett kevés eső nem befolyásolta a nemzetközi fogathajtó verseny résztvevőit abban, hogy jó teljesítményt nyújtsanak a díjhajtás során. A 15 négyes, a 31 A-kategóriás kettes és a 22, regionális bajnokságra nevezett versenyző tízpercenkénti indítással vonult a lovasstadionba, ahol szakavatott zsűri és egyre gyarapodó nézőközönség előtt mutathatta be tudását.

Apró változást jelentett a mezőnyt illetően, hogy a svájci Daniel Würgler nem érkezett meg, ám a magyarokkal együtt így hat nemzet képviselteti magát a háromnapos rendezvényen. A közönség szempontjából a hazai élversenyzők rajthoz állása miatt bír különös jelentőséggel a Lipicai Lovasfesztivál. Arról, hogy a verseny milyen helyet foglal el a kettes- és a négyesfogat-hajtó válogatott tagjainak éves programjában Fintha Gábor szövetségi kapitány adta meg a választ.

Versenyszerű tréningnek tekinthető, melyen ki lehet próbálni a rendelkezésre álló és a majd a vb-n induló lovakat – mondta a pályaépítést is végzett szakember. – A Lázár Vilmos, Hódi Károly és Nyúl Zoltán alkotta válogatott trióval mi már egy hete Szilváson készülünk és maradunk is itt a fesztivál után. Azt követően egy hét aktív pihenés vár a csapat tagjaira, augusztus 29. és szeptember 2. között pedig következik a világbajnokság a lengyelországi Warkában. A négyeseknél a Világkupa-kvalifikáció jegyében zajlik az esemény. Az már most bizonyos, hogy két magyar résztvevő ott lesz a legjobbak között: – Dobrovitz József és Lázár Zoltán helye biztosnak tekinthető, ám aki még szeretné a pontjait gyűjtögetni, annak most alkalma nyílik erre. Később Németországban és Franciaországban rendeznek hasonló futamot – tette hozzá Fintha Gábor.

 

2007.08.11. Bódi Csaba
Forrás: Heves Megyei Hírlap
Frissítve: 2023.03.22.
Fotó: Unsplash

Hozzászólások