Illetmény az Év ügetőlova címre pályázik

Illetmény az Év ügetőlova címre pályázik

Az idén utoljára állnak starthoz hazánk legjobb ügetőlovai a Kincsem Parkban. A 3160 méteres Ménesek Díjában – az alaptávot a hároméves lovak futják, míg a négyévesek 3200, az idősebbek pedig 3220-ról indulnak – 1 millió forint a versenydíj, és nagy valószínűséggel itt dől el az Év ügetőlova cím.

A pontversenyben élen állók közül ott lesz a startnál a magyar ügetősport történetének egyik legnagyobb alakja, a most négyéves IlletményTóth Lászlóval az utóbbi két évben az összes nagy versenyt megnyerte -, valamint a kőkemény harcos Effendi, a legnagyobb rivális az év lova titulusért folyó küzdelemben.

Illetmény egyébként most fut először ebben a futamban, s azért állítják starthoz, hogy értékes pontokat gyűjtsön – az Év ügetőlova címet ugyanis pontverseny alapján ítélik oda -, mert bár számos rangos versenyt nyert, lényegesen kevesebbet futott, mint a többi ló. Effendi, a 8 éves ló ellenben éppen arról híres, hogy folyamatosan, minden viadalon rajthoz áll, így gyűjtögeti a pontokat – persze azért nagyobb versenyt is nyert már az idén. Szintén Illetményhez köthető érdekesség, hogy ez a verseny valamikor a Ménesek Nagydíja nevet viselte, márpedig a tehetséges ló a jelenlegi legsikeresebből, a Rádiházi Kabala Ménesből származik.

A Ménesek Díja mellett további 11 futam lesz programon, s a versenynapra a belépés díjtalan.

Forrás: Est.hu
2006-11-18
Kép: canva
Frissítve: 2023.08.16.

Hozzászólások