Trió a lovardában

Trió a lovardában

 

Országossá nőtte ki magát a Csömör Kupa négy állomásból álló díjlovas és díjugrató versenysorozat, amelyet amatőr felnőtteknek, illetve gyerekeknek szerveztek profi lovasok a helyi önkormányzat, a Dechatlon és az Opel Wallis támogatásával.

Az ugróknak több helyütt tartanak háziversenyeket, de a műkedvelő díjlovasoknak nincs más olyan megmérettetési lehetőségük, ahol képzett bírók korrigálnák idomításukat. A Szedervölgyi Lovardában május 28-án megrendezett első fordulón a felnyergelt 72 lovasból a haladók futószáras programjában a gyömrői Zabhegyező Lovas Iskola színeiben induló Gömöri Barbara volt a legfiatalabb a maga öt évével, a legidősebbnek járó különdíj pedig a díjugratást nagypapai korral megnyerő Sutyinszky Istváné lett. Díjugratásban Schaller Gábor olimpikon, többszörös magyar bajnok lovastusázó vállalta a pályák építését.

A június 16-ai második forduló házigazdaságára Kelemen Csilla vállalkozott, akinek csömöri lovardájában még nem rendeztek versenyt. Férje gitározik, így nemcsak a lovaknak, hanem zenész barátaiknak is pályát építenek: a futószáras és díjugrató feladat után a KTL Trió (Kocsándi-Torontáli-Légrády) ad ingyenes koncertet a lovardában.

 

2007.06.05. V. Paizs Gábor
Forrás: Szabad Föld
Frissítve: 2023.03.30.
Fotó: Canva

Hozzászólások