Mihók Csaba: egy ezüst, egy bronz

Mihók Csaba: egy ezüst, egy bronz

Győr térségében, a Bakony lábánál rendezték a távlovas országos bajnokság 3. fordulóját. A rendkívül nehéz, dombos, erdős terepen az ostorosi Mihók Ménes Lovas SK három versenyzője öt lóval vett részt a megmérettetésen.

A 120 kilométeren Komjáthy Barbara Tájfun nevű arab telivér nyergében sokáig fölényesen vezetett, 90 kilométernél még 20 perces előnnyel vágtatott. A későbbiekben azonban taktikai hibát vétett, így a válogatott kerettag egység 8 óra 50 perces időeredménnyel a 2. helyen ért célba.

Mihók Csaba 80 kilométeren Kövidinka nevű saját tenyésztésű angolarab kancáját állította csatasorba. Mihók a ló apjával (Hannibál) és anyjával (Furmint) is évekig sikeresen versenyzett. A vér nem válik vízzé. Kövidinka végig az élen haladt és 36 percet ,,vert” a 2. helyezett egységre.

Negyven kilométeren Mihók Orchidea Ezüst Gepárd nevű arab telivér paripája a csúszós erdei úton megsérült, így feladni kényszerült a futamot. Komjáthy, Afuz Ali angloarab lovával a 4. helyen zárt, míg Mihók Csaba Zafír nevű arab telivér paripáján 2 óra 40 perces időeredménnyel a 3. helyet szerezte meg. Az országos bajnokság következő fordulója Szekszárd térségében lesz.

Forrás: Heves Megyei Hírlap
2007-07-09
Kép: Canva
Frissítve: 2023.02.18.

Hozzászólások