Sziporkázó ügető nap

Október utolsó ügető napján remek eredmények születtek: az első futamot Sziporka nyerte meg rajt-cél győzelemmel, a harmadik futamban Örs nagyot csatázott, a főfutam első és harmadik helyéről pedig célfotó döntött.

A nap legelső futamában Sziporka rajt-cél győzelemmel diadalmaskodott.

Izgalmas finis után Royal Flesh (Márton Lajos) nyerte a napi főfutamot, a Palmyra Díjat. Rocket Boy (Fazekas Imre) hiába támadta nagy lendülettel Royal Flesh-t nem tudta elkapni. A harmadik helyről is célfotó döntött, amit végül Orinoco (Lakatos Árpád) szerzett meg.

Összefoglaló a 2015. október 31-i ügető futamokról:

1. futam – Időmérő díj:

Sziporka vette a legjobb startot, mögötte Szélvihar, Trugon, Taddeus, Tájfun és Tündérrózsa volt a sorrend. A túlsó oldalon a vezető négyes nagy előnyre tett szert.. Az élen még mindig Sziporka ügetett, Szélvihar, Tájfun és Trugon voltak még harcban a győzelemért. Trugon a befutóban elugrotta magát, Szélvihart pedig Tájfun letaszította a második helyről. Sziporka start-cél győzelmet aratott. 

Befutási sorrend: Sziporka (4) – Tájfun (10) – Szélvihar (7)
Győztes idő: 21,5

2. futam – Festival díj:

Trencsén és istállótársa Rafael Bit kezdtek a legjobban, mögöttük Padova, Let it be TN és a zárkózó Isetta volt a sorrend. Saron még a start előtt hibázott és teljesen lemaradva versenyzett, de a második kanyarra utolérte a csapatot. Rafael Bit a túlsó oldalon hibázott és kiesett a versenyből. Az utolsó kanyarban Isetta támadást indított, a befutóra már elsőként fordult és biztosan nyerte a futamot. Padova is szépen ügetett és feljött másodiknak, Trencsént megelőzve.

Befutási sorrend: Isetta (5) – Padova (1) – Trencsén (2)
Győztes idő: 16,9

Isetta folyamatosan zárkózott, majd a befutóra már elsőként érkezve biztosan nyerte a futamot.

3. futam – Jen Hendikep:

Silver Lady volt a leggyorsabb a startnál, majd Kazein gyorsított, mellé felment Öttusázó, őket Silver Lady, Örs, Blitz Va Bene és Pozsony követték. A tribün előtti egyenesben kettes oszlopokba rendeződött a mezőny. Öttusázó, Kazein, Örs, Silver Lady és Pozsony alkották a frontot. Öttusázó az utolsó kanyarban vétett pár hibás lépést. A befutóban többen is küzdöttek a győzelemért, de nagyon jött Örs, Pozsony, Ileda Bi és Kazein. Végül ebben a sorrendben is értek célba. 

Befutási sorrend: Örs (5) – Pozsony (7) – Miki (11)
Győztes idő: 20,8

4. futam – Nyeretlenek versenye I. rész:

Temass és Nichelino Di Re kezdtek a legjobban. Nichelino Di Re került végül az elejére, mögöttük Tramontana ügetett. A túlsó oldalon a vezető két ló mögé Timur és Tárkány zárkóztak fel, de szépen együtt volt a mezőny. Nichelino Di Re-t az utolsó kanyarban diszkvalifikálták elugrásért. Temass szerezte meg a győzelmet Timur, Tárkány és Tramontana előtt. Theodor, Tavirózya és Sütike hibával futottak.

Befutási sorrend: Temass (3) – Timur (1) – Tárkány (2)
Győztes idő: 20,8

Temass sem erősíti tovább a nyeretlenek táborát.

5. futam – Döme Lajos Emlékverseny-Amatőrverseny hendikep:

Onyx M., Raffaella SM, Oklahoma Font és Pannus-Com alkották a frontot, a tribün előtti egyenesben Oron Flying csatlakozott hozzájuk a harmadik sávban ügetve. A túlsó oldalon már a vezető Onyx M. mellett ügetett, mögöttük továbbra is Raffaella SM, Pannus-Com és Oklahoma Font volt a sorrend. Ileda Bi is megkezdte a zárkózást az utolsó 800 méteren. A befutóra Oron Flying és Onyx M. fej-fejt fordultak, kettejük közé Raffaella SM furakodott be.

Befutási sorrend: Onyx M. (4) – Raffaella SM (8) – Oron Flying (11)
Győztes idő: 20,6

Onyx M. is bezsebelhetett magának egy start-cél győzelmet.

6. futam – Nyeretlenek versenye II. rész:

Tündér Szépe, Rihanna, Tartalosz és Rivális-A alkották a frontot a start után. Az első egyenes végén Tini-mia zárkózott fel és a túlsó oldalra érve már Tündér Szépe mellett ügetett az élen. Továbbra is Rihanna és Tartalosz voltak közel és Trónörökös is szépen zárkózott. Tündér Szépe magabiztosan nyerte a futamot, Trónörökös és Tartalosz előtt. 

Befutási sorrend: Tündér Szépe (3) – Trónörökös (6) – Tartalosz (1)
Győztes idő: 21,5

7. futam – Palmyra díj:

Royal Flesh mellett Rocket Boy színei látszódtak az élen, majd Orinoco, Magiszter és Nixon következtek. Az első egyenesben kettes oszlopokba rendeződött a mezőny. Rocket Boy az egész verseny során folyamatosan támadta Royal Flesh-t, aki azonban kivédett minden támadást és célfotóban megnyerte a futamot. A harmadik helyről is célfotó döntött Orinoco és Magiszter között, előbbi javára. 

Befutási sorrend: Royal Flesh (1) – Rocket Boy (8) – Orinoco (2)
Győztes idő: 18,1

A döntő célfotó. Forrás: Kincsem Park

8. futam – Pikoló hendikep:

Stone Capes Judy nagyon gyorsan startolt és egyből élre állt, Oli Sun és Nemzetesúr voltak viszonylag közel hozzá, majd 10 méterrel lemaradva Lucky Boy vezetésével érkeztek az üldözők. Stone Capes Judy folyamatosan növelte előnyét, mire a befutóra fordult, legalább 30 méterrel vezetett, és ennek megfelelően nagyon könnyen nyerte a futamot. Oli Sun végig megőrizte a második helyet, harmadiknak Pálinka szaladt fel nagy lendülettel.

Befutási sorrend: Stone Capes Judy (8) – Oli Sun (2) – Pálinka (7)
Győztes idő: 18,0

9. futam – Kalifa hendikep:

Rock and Roll rögtön a start után ugrott és kiesett a versenyből. Az első kanyarban Robin Hood is galoppozott, őt is diszkvalifikálták. Professzor ügetett elől, de Mikes átvette tőle a vezetést. Mikes és Professzor mögött Mikós, Go on, Nekifutó és Kisasszony volt a sorrend. A túlsó oldalon Nekifutó és Kisasszony indítottak támadást. A befutóban Mikes elfáradt, többen is megelőzték. Nekifutó megnyerte a futamot, Professzor és Kisasszony lettek a helyezettek.

Befutási sorrend: Nekifutó (4) – Professzor (5) – Kisasszony (9)
Győztes idő: 21,4

A következő ügető versenynap november 7-én szombaton Őszi Kísérleti verseny lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. november 7-én szombaton Őszi Kísérleti verseny 14:00 órai kezdettel
  • A belépés ingyenes.

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 
 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.11.02.
Forrás: Kincsem Park
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások