Romi Mms a köztársaság ügetője

A rajt-cél győzelmek sorozata visszatért a Kincsem Park ügetőihez: újból négy futam zárult így. A Köztársaság Díj legjobbja, Romi Mms szintén rajt-cél győzelemmel orozta el a többiek elől a nyertesnek járó díjat.

Romi Mms és hajtója Mitja Slavic végig vezetve, könnyedén nyerte a hosszútávú Köztársasági Díjat. A két magyar tréningben lévő ügető, Reste Premier (Papp István) és Rinette Streamline (Lakatos Csaba) szerezték meg a további helyezéseket.

Összefoglaló a 2015. október 24-i ügető futamokról:

1. futam – Föveny hendikep:

Kisasszony kezdett a legjobban, mögé gyorsan Lucky Luke zárkózott fel, majd Kincses és Ileda Bi sorrendben haladtak a lovak. Az első egyenes végére kezdett összerázódni a mezőny, megérkezett Medália és folyamatosan támadta a vezetőt. Hátulról még Nyári Zápor, Jackson Junior és Trappolj! színei látszódtak közel, azonban utóbbi a túlsó oldalon elugrotta magát. A befutóra érve Lucky Luke utat talált és roppant könnyedén előzte meg a társaságot, a második helyre Ileda Bi jött fel, megelőzve a nagyot hajrázó Nyári Záport. Kisasszony a végére elfáradt és a negyedik helyen végzett.

Befutási sorrend: Lucky Luke (10) – Ileda Bi (11) – Nyári Zápor (14)
Lejelentették: Omar Sharif (1)
Győztes idő: 21,5

Lucky Luke gyorsan felzárkózott, majd a befutóra érve könnyedén megnyerte a futamot.

2. futam – Markazit díj:

A favorit Tengelic gyorsan az élre állt, vele Tell Vilma, Tündér Szépe, Rihanna és Swarovski tartotta a lépést, míg Tavirózsa, valamint Trónörökös hibáztak. Az első egyenes végén megindult nagy tempóban Swarovski, próbálta átvenni a vezetést, ám vágtaugrásba fulladt a kísérlete. Az utolsó hatszázon Tengelic és Tündér Szépe gyorsítottak, és komoly előnnyel fordultak a befutóra. Tengelic erősebb volt a célban és biztosan húzta be sorozatban harmadik sikerét Tündér Szépe és a jól zárkózó Rock and Roll előtt.

Befutási sorrend: Tengelic (5) – Tündér Szépe (2) – Rock and Roll (10)
Győztes idő: 20,6

3. futam – Omnia díj:

Oldtimer Diamant és Harlynda volt a start után erős, végül előbbi tört az élre, mögöttük Prudy, a második sorból jól induló Rachel CR, valamint Sanger MS helyezkedett. Egy körrel a vége előtt Sanger MS átvette a vezetést, és hamar több hosszas előnyre tett szert. Hatszáz méterhez érve Prudy vezetésével próbálták megtámadni, de Sanger MS tetszés szerint újított és könnyen nyert egy újabb versenyt. A belülről gyorsuló Oldtimer Diamant lett a második Prudy előtt.

Befutási sorrend: Sanger MS (5) – Oldtimer Diamant (3) – Prudy (4)
Hajtóváltozás: Rachel CR (10) – Goran Zolnaji
Győztes idő: 16,6

Sanger MS tetszés szerint újított és több hosszas előnnyel nyerte az Omnia díjat.

4. futam – Vendéglős hendikep:

Rózsakert szokásához híven gyorsan kezdett, és elment vezetni, mögé Nacho Nico, Racing Athlete, Landlord, és Imperiál négyese zárkózott, de gyakorlatilag jól együtt haladt az egész mezőny. A második körben kettessével ügetett a társaság, a frontban nem történt változás, hátul pedig Rise N Shine és Nebraska színei látszódtak. Az utolsó háromszáz méteren kezdődött el az igazi verseny, elsőként Nacho Nico ment el Rózsakert mellett, de megjelent Landlord és szép finissel átszaladt a favoriton. A harmadik helyre Imperiál zárkózott fel a sokáig az élen ügető Rózsakert elé.

Befutási sorrend: Landlord (6) – Nacho Nico (8) – Imperiál (9)
Lejelentés: Kairo Sun (1)
Győztes idő: 19,9

5. futam – Sámson díj:

A hazánkban először látott Rincope Jet kezdett remekül, óriási tempóban ügetett fel az élre. Mögötte Nobody, Andorra Gold, Orlando Bloom, Conway Boko, Orifiamma Jet és Offenbach Bigi sorrendben haladtak a lovak. Egészen a túlsó oldal közepéig nem történt változás, ott azonban Rincope Jet elfáradt, elsőként Conway Boko ügetett el mellette, aki a befutóig tovább növelte előnyét és nagy fölénnyel húzta be idei tizedik győzelmét. Istállótársa, Orifiamma Jet jött fel másodiknak, míg Orlando Bloom ismét harmadik lett.

Befutási sorrend: Conway Boko (4) – Orifiamma Jet (6) – Orlando Bloom (1)
Győztes idő: 15,7

Conway Boko simán húzta be idei tizedik győzelmét.

6. futam – Amatőrverseny hendikep:

Az első startkísérlet nem sikerült, nagyon szétszóródva érkezett a mezőny az autó mögé. Másodjára már tökéletesen alakult az indítás, Ostrom vett remek rajtot és hosszak özönével az élre állt. Az üldözőbolyt Knock vezette, szorosan mögötte Poéta, Süni, Oscar Wilde és Kandidátus helyezkedett, majd kissé kiszakadva Alvena Quickly és Ruby Reeves ügetett. Az istállóoldal közepén érkeztek az első támadások, Poéta, Oscar Wilde és Alvena Quickly révén. A célegyenesre már Poéta vezetésével ügettek a lovak, őt folyamatosan szorongatta Oscar Wilde, de megverni nem tudta. Alvena Quickly lett a harmadik.

Befutási sorrend: Poéta (3) – Oscar Wilde (5) – Alvena Quickly (8)
Győztes idő: 19,0

7. futam – Köztársasági Díj:

Romi Mms villámrajtot vett és nagyszerű tempót diktálva élre állt. A túlsó oldalon már legalább tíz hosszal volt a társaság előtt, mögötte Florko tartotta jól magát, illetve a két magyar pályázó, Rinette Streamline és Reste Premier. A mezőny végén Dakot, Jasa GL és Uma Combo helyezkedett. Ez a sorrend nemigen változott a befutóig, ráadásul Romi Mms előnye sem csökkent, és roppant magabiztosan húzta be az első díjat. Uma Combo messziről felzárkózott másodiknak, ugyanakkor pályaelhagyás miatt diszkvalifikálták, így Reste Premier és Rinette Streamline osztoztak a dobogón.

Befutási sorrend: Romi Mms (7) – Reste Premier (2) – Rinette Streamline (1)
Győztes idő: 15,7

Romi Mms nagyszerű tempót diktálva, tíz hosszas előnnyel nyerte meg a nap főfutamát.

8. futam – Cremona díj:

Henrik Ibsen A.T. vette a legjobb startot, mellé Sholty Viktor ment fel, mögöttük pedig Renoir Lag, She’s Vivienne, Il Barto sorrend alakult ki, majd a favorit Timoteo következett. A túlsó oldalon Sholty Viktor elfáradt, a helyére Timoteo zárkózott, illetve egyre közelebb ért Pálinka és Sziklaszirt is. A befutóra fordulva Timoteo rossz szokásához híven beugrott vágtába. Henrik Ibsen A.T. gyorsított, de belülről megtámadta Pálinka, ugyanakkor utolérni már nem tudta. Renoir Lag maradt a harmadik.

Befutási sorrend: Henrik Ibsen A.T. (7) – Pálinka (2) – Renoir Lag (3)
Győztes idő: 17,8

9. futam – Matróz hendikep:

Királyhágó és Prometheus diktálták a tempót, mögöttük pedig Numero Uno helyezkedett. Reine Fille, No Fear, Öttusázó és Pinokkió követték őket. Négyszázhoz érve Prometheus ritmust váltott, Királyhágó pedig visszaesett. Megindult Numero Uno, illetve hátulról Pinokkió. Prometheus-szal az élen érkeztek a lovak a befutóra, aki visszaverte Numero Uno támadását. Pinokkió lett a biztos harmadik.

Befutási sorrend: Prometheus (5) – Numero Uno (3) – Pinokkió (8)
Győztes idő: 18,8
Hajtóváltozás: Prometheus (5) – Lakatos Csaba
Lejelentették: Orient Boy (4)

A következő ügető versenynap október 31-én szombaton lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. október 31-én szombaton 14:00 órai kezdettel
  • A belépés ingyenes.

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.10.26.
Forrás: Kincsem Park
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások