Rohanó lovak, lobogó tikettek: 20.000 néző a Kincsem Parkban

Aki még nem tudná, hogy mi volt ez a nagy felhajtás a hétvégén a Kincsem Parkban, annak eláruljuk: 20 ezer néző, nemzetközi futamok, különleges ételek és szuper hangulat pezsdítette fel a hazai loviéletet! Ez történt a 4. Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show-n:

A változatos programoknak és folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően közel 20 ezer néző látogatott ki a Kincsem Parkba a három nap során. A fogadási forgalom a tavalyi hasonló rendezvényhez képest 15 százalékkal emelkedett, amihez nagymértékben járult hozzá az egész évben elérhető és az idén januárban indított jackpot lóversenyjáték, a Kincsem+ futamra köthető fogadás.

Az állami tulajdonú Kincsem Parkban a lóversenyek mellett színes programelemként negyven év szünet után, 2015 óta újra szerveznek olyan profi agárversenyeket, ahol a kutyák műnyúl után futnak, amire a közönség fogadást is köthet. A program rengeteg fiatal nézőt vonz, s a „Lóverseny az éjszakában!” versenysorozat legfőbb attrakciójának számít.

Közönségsiker és magyar győzelem a Kincsem Díjban

A Kincsem Díj győztese, a magyar tréningből futó Rhett Butler, akinek tiszteletére szólt a magyar Himnusz. A versenyt követően a helyettes államtitkár asszony Pécsi Istvánnal, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatójával és a győztesekkel megkoszorúzta a verhetetlen csodakanca szobrát.

 

Szombaton szlovén és német siker született a nagydíjakban, míg a FEGAT Amatőrhajtó Világbajnokságon olasz siker született.

Vasárnap az Overdose Díjban és az Aperianov Zakariás Emlékverseny – Imperiál Díjban az osztrákok örülhettek, a Kincsem díj után viszont Maronka Gábor csapata.

 

Aki még nem tudná, hogy mi volt ez a nagy felhajtás a hétvégén a Kincsem Parkban, annak eláruljuk: 20.000 néző, nemzetközi futamok, különleges ételek és szuper hangulat pezsdítette fel a hazai loviéletet. Ez történt a 4. Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show-n:

A változatos programoknak és folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően közel 20.000 néző látogatott ki a Kincsem Parkba a három nap során. A fogadási forgalom a tavalyi rendezvényhez képest 15 százalékkal emelkedett, amihez nagymértékben járult hozzá az egész évben elérhető és az idén januárban indított jackpot lóversenyjáték, a Kincsem+ futamára köthető fogadás.

Pénteki sztárok: az agarak

A Kincsem Parkban a lóversenyek mellett negyven év szünet után, 2015 óta újra szerveznek olyan profi agárversenyeket, ahol a kutyák műnyúl után futnak, ráadásul a közönség fogadhat is az eredményekre. A program rengeteg fiatal nézőt vonz, s a „Lóverseny az éjszakában!” versenysorozat legfőbb attrakciójának számít.

A szezon utolsó pénteki versenynapján az agaraknál Booksy, Natiry és Violett szereztek győzelmet.

Szombaton szlovén és német siker született a nagydíjakban

A Marschall József Emlékversenyben Romi Mms (Mitja Slavic) megvédte címét és idén is rendkívül magabiztosan nyerte a versenyt. A hatéves kanca semmit sem bízott a véletlenre, hamar élre állt és végig vezetve győzött.

A 102. Hungária Díj a német Gustavson Be (Josef Franzl) győzelmét hozta. Timoteo (Vejko Mazsity) jött fel a második helyre, a szlovén Faithful MS-t (Mitja Slavic) előzve.

Gustavson Be és Josef Franzl

Amatőrhajtók Világbajnoksága a Kincsem Parkban

A Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show keretében került megrendezésre a F.E.G.A.T . Amatőrhajtók Világbajnoksága a Kincsem Parkban. A 12 hajtó pénteken és szombaton összesen hat futamban mérte össze rátermettségét. Az európai nemzeteken kívül argentín, ausztrál, amerikai és új-zélandi hajtó is sulkyba ült. A magyar színeket a rutinos Nagyváry Andrea képviselte.
 
A világbajnokságot végül az olasz Mirko Marini nyerte, a dobogóra az amerikai Hannah Miller és a dán Bitten Jensen állhattak még fel.
 

A világbajnoki dobogósok

Magyar győzelem a Kincsem Díjban

Vasárnap tíz galopp futamban is próbára tehették szerencséjüket a lóversenyfogadók. A futamok közül a legnépszerűbb természetesen a nap főfutama, a Kincsem Díj volt.

A Kincsem Díj startját követően Souvenir de Mauve vezetett és jó tempót diktált a mezőnynek. Őt Autor követte, majd Renin, Red Hot Calypso és Amigo Star volt a további sorrend, a mezőnyt Royal Gino zárta. Souvenir de Mauve körülbelül az utolsó 800 méterig bírta, ott beérték a többiek.

A befutóra már Autor érkezett elsőként, őt Rhett Butler támadta meg és Red Hot Calypso, valamint Royal Gino is támadásba lendültek. A győzelmet Rhett Butler szerezte meg, a helyezéseken pedig Autor és Red Hot Calypso osztoztak.

A Kincsem Díj győztese, a magyar tréningből futó Rhett Butler (Christian Gnesi) tiszteletére szólt a magyar Himnusz. A versenyt követően a helyettes államtitkár asszony Pécsi Istvánnal, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatójával és a győztesekkel megkoszorúzta a verhetetlen csodakanca szobrát.

2016.09.08. Forrás: Kincsempark.com, Orientpress.hu
Fotó: Kincsempark.com

Hozzászólások