Red Bull – az ügetőn is szárnyakat ad

A sártenger több lónak is problémát okozott, de nagyrészt sikerült leküzdeni ezt az akadályt a Kincsem Park szombati ügetőnapján. Így tett Red Bull is, aki a Betolakodó Díjban szárnyra kapott, de Prudy-t sem zavarta a csúszós talaj, és favorithoz méltón nyerte meg a Tolnay László Emlékversenyt.

Favorithoz méltó győzelemmel nyert Prudy és Vito Sadl a hosszútávú Tolnay László Emlékversenyben, Philadelphia Márton Lajossal, valamint Őrangyal Csordás Emillel szerezték meg a dobogó fennmaradó két fokát.

Összefoglaló a 2016. február 13-i ügetőfutamokról:

1. futam – Bonviván Hendikep:

Mistral, Silver Lady, Repeta, Ileda Bi és Kazein sorrendben ügettek a lovak szinte az egész verseny alatt. Mire a tribün előtti egyenesbe értek, összerázódott a mezőny és szinte teljesen eltűntek a hátrányok. Az utolsó kanyarban Silver Lady felügetett Mistral mellé és Kazein is csatlakozott Repetához. Egyedül Ileda Bi kezdett lemaradni. Repeta a befutó elején hibázott pár lépést. Silver Lady könnyen nyerte a futamot, Mistral megőrizte a második helyet, Repeta és Kazein volt a további sorrend.

Vizsgálat után a versenyintézőség Repetát galoppozás miatt diszkvalifikálta, így a sorrend módosult.

Befutási sorrend: Silver Lady (2) – Mistral (1) – Kazein (5)
Győztes idő: 24,3

Öttusázó (6) a Versenyintézőség rendelkezésére nem indult

Silver Lady-nek még a sártenger sem jelentett akadályt a győzelemhez.

2. futam – Varázs Díj:

Többen is hibáztak a startnál, Uptown Boy M és Trónörökös kiesett a versenyből, míg Uppsala M versenyben maradt. Tarantino és Tomika kettőse ment el vezetni, majd Timur és Tommy Lee következtek. A túlsó oldalra fordulva Timur is hibázott és kiesett a versenyből. Tarantino egyedül maradt az élen, mögötte Tommy Lee és Tomika fej-fej mellett ügettek, Uppsala M pedig messze leszakadva zárta a sort. Tarantino-t Tommy Lee támadta még az utolsó 50 méteren is, de megverni nem tudta, Tomika lett a harmadik.

Befutási sorrend: Tarantino (8) – Tommy Lee (6) – Tomika (7)
Győztes idő: 25,3
Lejelentették: (2) Tiny Angel-t

3. futam – Betolakodó Díj:

Kentucky Girl, Red Bull, Riviéra Dream, Rise N Shine, Szilvás és Rustik Rozi sorrend alakult ki a start után. Az első egyenesben Rustik Rozi vállalta fel a második pozíciót és feljebb zárkózott. A túlsó oldalon Szilvás indult el és felment negyediknek, Rustik Rozi pedig visszacsúszott a mezőny végére. A befutóban Red Bull könnyedén megelőzte Kentucky Girl-t és magabiztosan nyerte a futamot, Rise N Shine ügetett fel másodiknak, majd Kentucky Girl és Szilvás volt a további sorrend.

Befutási sorrend: Red Bull (3) – Rise N Shine (6) – Kentucky Girl (1)
Győztes idő: 24,6

Red Bull a befutóban szárnyra kapott.

4. futam – Deer Dust Hendikep:

A repülőstartos indítást követően Alegria Dream, Rangos Meteor, Redwood Vita, Szökevény, Sámuel és Süni sorrend alakult ki. Alegria Dream folyamatosan növelte előnyét és nagyon könnyen, start-cél győzelemmel nyerte meg a futamot. Rangos Meteor-t ugyan erősen támadta a befutóban Redwood Vita, megverni nem tudta.

Befutási sorrend: Alegria Dream (6) – Rangos Meteor (5) – Redwood Vita (4)
Győztes idő: 20,6

5. futam – Tolnay László Emlékverseny:

Másodszorra sikerült az indítás. Philadelphia és Prudy vették a legjobb startot, de Lali Király is hihetetlenül gyorsan indított és a kanyarra érve mindenki mellett elügetett, így átvéve a vezetést. Lali Király mögött Prudy, Philadelphia, Őrangyal és Milli Nevi volt a sorrend. Mire Milli Nevinek sikerült utolérnie a többieket, azok gyorsítottak és távolodtak tőle. Prudy felment Lali Király mellé, Őrangyal pedig Philadelphia mellé. Prudy a befutóban távolodott Philadelphiától és megnyerte a futamot, Philadelphia, Őrangyal, Lali Király és Milli Nevi volt a további sorrend.

Befutási sorrend: Prudy (2) – Philadelphia (3) – Őrangyal (4)
Győztes idő: 21,4

Prudy a befutóban rákapcsolt és megnyerte a nap főfutamát.

6. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Shark WF-nek sikerült legjobban a repülőstartos indítás, de Carpe Diem és Reménység is jól indult. Utóbbi felügetett a vezető ló mellé, Carpe Diem mögött pedig Noble Rose és Nemzetesúr párosa ügetett, valamint Raffaella SM volt még közel. Utrillo d’Amour-t diszkvalifikálták. A túlsó oldalon összetömörödött a mezőny. Shark WF-et négyen, öten is támadták a befutóban. Noble Rose volt rá a legveszélyesebb, de nem tudta megelőzni, Reménység végzett a harmadik helyen.

Befutási sorrend: Shark WF (1) – Noble Rose (2) – Reménység (4)
Győztes idő: 22,4

7. futam – Cinema Díj:

Sunny hibázgatott még a repülőstart előtt, de az indítás pillanatában már ügetett. Suzy a start után hibázott, Támogató pedig az első kanyarban, őt diszkvalifikálták is. Spartacus, Tarita Teriipia AT, Rivális-A, Sumi, Tündérrózsa és Sunny volt a sorrend. Sunny a túlsó oldalon megkezdte a zárkózást és felment Sumi mellé a negyedik, ötödik hely környékére. Tarita Teriipia AT a befutóban folyamatosan támadta a hűségesen védekező Spartacust, aki megnyerte a futamot. Tarita Teriipia AT és Rivális-A szerezték meg a helyezéseket.

Befutási sorrend: Spartacus (8) – Tarita Teriipia AT (6) – Rivális-A (5)
Lejelentették: (2) Sholty Viktort

8. futam – Uriember Hendikep:

Miklós rögtön a repülőstart után hibázott, így kiesett a versenyből. Jonatán ment el vezetni, mögötte Kincses, Lucky Boy és Medália ügettek, a mezőny végén O-Livia volt. A túlsó oldalon Kincses és Medália fáradni látszottak, Knock és Nyári Zápor viszont feljebb zárkóztak. Jonatán a befutóban tudott még gyorsítani, ezzel eltávolodott Lucky Boy-tól és könnyen nyerte a futamot, a harmadik helyet Knock szerezte meg végül.

Befutási sorrend: Jonatán (6) – Lucky Boy (5) – Knock (2)
Győztes idő: 22,7
Lejelentették: (4) Nebraskát és (7) Pipacsost

A következő ügető versenynap:

2016. február 20-án lesz a Kincsem Parkban, amikor az év első kiemelt versenyét futják, a Sennyey Géza Emlékversenyt.

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2016. február 20-án szombaton 14:00 órai kezdettel, aznapi kiemelt verseny: Sennyey Géza Emlékverseny
  • A belépés ingyenes
A versenyekről közvetít a 

2016.02.15.
Forrás: kincsempark.hu,
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások