Overdose úton van Alag felé

Felkészítését az alapoktól kell újrakezdeni

Mikóczy Zoltán korábban még abban a lehetőségben is gondolkodott, hogy Overdose Angliában marad, és ott kezdik meg felkészítését, ám akkor még nem számolhatott azzal, hogy Overdose az állatorvos javaslatára egyhónapos bokszpihenőre kényszerül, ami után felkészítését az alapoktól kell újrakezdeni. Elmondta, még mindig nem biztos benne, hogy jól döntött, de a ló már úton van haza Alagra, hogy amikor majd elkezdhetik fokozatosan terhelni, akkor az őt legjobban ismerő csapat legyen körülötte.

Overdose március 15-én érkezett Angliába Dubajból. Hétfőn másodszor patkolták újra…

Mikóczy Zoltán: Ezúttal is ortopéd patkót kapott, az állatorvosi jelentés szerint semmilyen utólagos probléma nem jelentkezett nála.

Döntöttetek már arról, hogy Angliában marad, vagy hazahozzátok Alagra?

Mikóczy Zoltán: Még mindig nem lehetek biztos abban, hogy jó döntést hoztam. Angliába érkezése óta bokszpihenőn van, mert nem lehetett vele az általam elképzelt munkát elkezdeni. Ezért amikor majd újra terhelhető lesz, a munkát az alapoktól kell indítani. Ekkor pedig szerencsésebb, ha fokozatosan terheljük, amihez elengedhetetlen, hogy az őt legjobban ismerő csapat foglalkozzon vele. Akkor tudunk lépésről-lépésre haladni, ha állandóan a szemünk előtt van. Ezért azt láttam a legcélszerűbbnek, hogy hazahozzuk Overdose-t.

Bizonyára az Angliában maradás lehetőségét is alaposan mérlegelted…

Mikóczy Zoltán: Amikor ebben gondolkodtam, akkor még nem számoltam azzal, hogy Overdose az állatorvos javaslatára egyhónapos bokszpihenőre kényszerül, ami alatt diétára is van fogva, tehát a felkészítését majd az alapoktól kell újrakezdeni. Ha ez nem így alakul, akkor Pulborough-ban Amanda Perrett trénernél rendelkezésre álltak volna olyan szakképzett lovasok, akik rendszeresen angol Group-lovakkal dolgoznak, tehát lett volna, aki a hátára ül, és elég, ha a trénere és állandó munkalovasa csak később, a verseny előtti formaidőzítéshez közeledve kezd el dolgozni vele.

Mikor indultok?

Mikóczy Zoltán: Vártunk pár napot a patkolást követően, és csütörtökön elindult vele a lószállító. Mivel most nem versenyre utazik, ezért rövid, kímélő etapokat terveztünk neki. Az első éjszakát a holland-belga-német hármas határ közelében töltötte, a következőt a német-osztrák határ közelében fogja – mindkétszer istállóban – és várhatóan szombaton érkezik Alagra.

Ezúttal is kedvenc utánfutójában utazik?

Mikóczy Zoltán: Nem, most a Horse Trans Cargo nagy kamionjával jön haza. Ebben két éve már utazott, amikor Alagról a Berlin melletti Hoppgartenbe vittük.

 

2012.04.20.
Forrás: PannoniaOverdose
Frissítve: 2023.05.05.
Fotók: Pixabay

Hozzászólások