Overdose örök nyugalomra tért Alagon

Emlékhelyet alakítottak ki, ahol örök nyugalomra helyezték Overdose hamvait június 29-én az Alagi tréningközpontban, abban az udvarban ahol a magyar csodaló élete nagyobb részében tréningben állt.

18 képünk van Overdose hamvainak elhelyezéséről. Görgess a cikk aljára a galéria megtekintéséhez.

Az eseményen megjelent többek között Mikóczy Zoltán, Overdose egykori tulajdonosa, Ribárszki Sándor és Jozef Roszival, a két trénere, a Kincsem Nemzeti Kft. vezetői és képviselői, valamint számos rajongó, illetve azok, akik egykor az istállóban dolgoztak vele, mellette.

Az egybegyűltek visszaemlékeztek a csodálatos pályafutására, hatalmas sikereire és azokra a nehézségekre, amelyekkel szembesült. Abban mindenki egyetértett, hogy egy ilyen kivételes képességű telivér hatalmas ajándékot jelentett a magyar lóverseny számára és annak ellenére, hogy sem a verseny-, sem a tenyészkarrierje nem tudott tökéletesen kiteljesedni, így is óriási eredményeket ért el.

Mikóczy Zoltán, Overdose egykori tulajdonosa. 18 képünk van Overdose hamvainak elhelyezéséről. Görgess a cikk aljára a galéria megtekintéséhez.

A magyar lóversenyt újra világszerte ismertté tette, de a fennmaradásához is nagymértékben hozzájárult. Ezért mindenki megpróbál a tisztelet és az elismerés mellett boldogan visszaemlékezni rá. Legalábbis azok a szerencsések, akik élőben láthatták versenyezni, tréningezni vagy fedezőménként tevékenykedni. Az ő feladatuk, hogy a vele kapcsolatos emlékeket továbbadják az újabb generációk számára is.

Overdose hamvait egy időkapszulában temették el, amelybe személyes emlékeket is elhelyezhettek az eseményen résztvevők. A különleges telivér síremléke az Alagi Versenyló Tréningtelepen, az egykori „diplomata istálló” udvarán látható, a Kincsem Parkban megtalálható, Engler András által készített szobrának másolata pedig az istálló úgynevezett Kastély épületében található meg ezentúl.

2017.07.04. Vonczem Gabriella

Hozzászólások