Overdose nem indul sem Baden-Badenben, sem Párizsban

Overdose nem indul sem Baden-Badenben, sem Párizsban

 

Overdose júliusban kapott versenypatkókat, és elkezdték versenyre készíteni, de egy sérülés ismét közbeszólt. Mikóczy Zoltán elmondta a PannoniaOverdose.hu-nak, hogy ezért visszavonták nevezését a most hétvégi baden-badeni Goldene Peitsche-ről (Group II) és nem nevezték az október eleji párizsi csúcsversenyre, a Group I-es Prix de l’Abbaye-re. Pár héten belül dőlhet el, hogy gondolkodhatnak-e még egy esetleges novemberi futásban, vagy a ló már az ősz elején megkezdi téli pihenőjét, abban a reményben, hogy a hosszabb regeneráció esélyt ad rá, hogy jobb egészségi állapotban készíthessék a következő szezonra.

Több, mint két hónapja kezdtetek újra komolyabban dolgozni Overdose-zal, akinek akkora erősödött meg annyira a patája, hogy már bírta a versenyre felkészítéssel járó fokozottabb terhelést. Akkor azt remélted, pár héttel később már versenyt is nézhetsz neki…

Mikóczy Zoltán: Július elején meg is kapta a versenypatkót, és a fokozatosság elvét betartva elkezdtük versenyre készíteni. Sajnos azonban ismételten tályog jelent meg a patájában, ami miatt megint le kellett állítanunk. A patkót le kellett venni, és meg kellett várni, hogy a tályog kifakadjon és kitisztuljon. Mindent elkövettünk, hogy abban a két hétben, amíg a jobb első lábát kímélte és nem állt rá, ne terhelje annyira túl a bal elsőt, hogy esetleg abban is gyulladás alakuljon ki. Mostanra úgy tűnik, hogy ezen a problémán túljutottunk, és a hét elején ismét itt járt angol kovácsa, hogy újrapatkolta.

Elég sok időt veszítettetek, a szezon pedig telik…

Mikóczy Zoltán: Törölnünk kellett a most hétvégi baden-badeni Goldene Peitsche-ről (Group II.), és e hét szerdán volt a nevezési határideje az általunk kiszemelt őszi csúcsversenynek, az október 7-i, párizsi, Prix de l’Abbaye-nek (Group I.), amire a mostani állapotát mérlegelve a nevezését már meg sem ejtettük. A következő két-három hétben fogjuk meglátni, hogy van-e még értelme egy esetleges novemberi futásban gondolkodnunk, vagy esetleg már az ősz elején úgy döntünk, hogy idén már nem indítjuk versenyben. Így kaphatna egy hosszabb pihenőt…

Az előző szezon végén, a római győzelme után, a hongkongi versenyben reménykedve talpon hagytátok, majd elutaztatok Dubajba, és amikor az ott szerzett sérüléséből felépült, ismét készültetek vele. Ha versenyt nem is futott, de Overdose, amikor csak lehetett munkát végzett.

Mikóczy Zoltán: Lehet, hogy egy korábban kezdődő téli pihenő lehetőséget adna arra, hogy jobb egészségi állapotban készíthessük a következő versenyszezonra.

 

2012.08.24.
Forrás: PannoniaOverdose
Frissítve: 2023.03.27.
Fotók: Canva

Hozzászólások