Fedettpályás öttusaverseny csütörtöktől majd száz indulóval

Fedettpályás öttusaverseny csütörtöktől majd száz indulóval

 

A nevezések alapján tizenhét ország 94 versenyzője szerepel csütörtöktől vasárnapig az Unicredit Bank Kupa fedettpályás budapesti öttusaviadalon, melyen Balogh Gábort kivéve a teljes hazai élmezőny elindul.

Balogh a múlt héten ötödik lett a kairói Világkupa-fordulón, de kisebb izomhúzódást szenvedett, így – a hazai szövetségtől származó információ szerint – orvosi tanácsra ezúttal inkább pihen.

Az eheti verseny csütörtökön a váltóval kezdődik, amely egyben országos bajnokság is lesz. Pénteken a férfiak hagyományos versengésének a selejtezőjét rendezik meg, majd szombaton a nők, vasárnap pedig a férfiak döntőjére kerül sor.

A viadal jó lehetőséget kínál a résztvevőknek jelenlegi formájuk felmérésére, illetve támpontot nyújthat az aktuális helyzetről a férfiak és a nők szövetségi kapitányának, Pálvölgyi Miklósnak, illetve Kulcsár Antalnak.

A csütörtöki váltó 7:30-kor kezdődik, az utolsó szám, a futás 18:30-tól zajlik. Pénteken két csoportban bonyolítják le a férfiak selejtezőjét, 9 és 18 óra között. Szombaton és vasárnap 7:30-kor lesz a lövészet (Syma-csarnok, öttusalőtér), 9:20-tól a vívás (Nemzeti Sportcsarnok), 13:30-kor az úszás (Sportcsarnok uszoda), 15:30-tól a lovaglás (Nemzeti Lovarda) és 18:15-kor a futás (Syma-csarnok).

 

2008.02.27.
Forrás: Híradó
Frissítve: 2023.06.05.
Fotó: Canva

Hozzászólások