Richter Flórián

 

Horse Evolution Show

│ Horse Evolution ShowRichter FlóriánHelyszínek, árak


Richter Flórián 1977. november 18-án Stuttgartban született, hetedik generációs artista család gyermekeként. Felmenői főleg lovakkal dolgoztak, a lovakkal való tapasztalatokat generációról generációra adták és fejlesztették tovább.
Richter Flórián szülei Richter József és Richter Carola, akik a koruk legsikeresebb magyar artistái voltak. Produkcióikkal szinte az egész világot bejárták. Az 1974–es Monte Carlo-i fesztiválon elnyerték az ezüst díjat, Richter József szakmai elismerésként Jászai Mari-díjat és az Aranykereszt Érdemrendet kapta, mint állami kitüntetést. Több nagy filmprodukciókban is részt vettek. Számos reklámfilmet is forgattak, köztük a hétszeres Tour de France győztessel, Lance Armstonggal, amely a CNN amerikai hírcsatornán volt látható. Richter József a pályafutása végén megalapította a saját cirkuszát, a Magyar Nemzeti Cirkuszt.
A családi háttére Richter Flóriánt komoly követelmények és elvárások elé állította. Richter József fiát öt évesen kezdte a lovakkal való bánásmódra és akrobatikára tanítani. Flórián kilencévesen kezdte pályafutását lovas akrobataként. Édesanyja ugyanis Japánban balesetet szenvedett, az ő helyére kellett Flóriánnak belépnie.
Hosszú évek kitartó munkájával ma már a cirkusztörténelem legjobb lovas akrobatájának tartják számon.

Minden eredményét és sikereit lovakkal érte el. Felfedezte a lovak világát és képes volt a megtanított elemeket koreográfiával kombinálni. Számára mindig fontos volt egy produkciónak értelmet és stílust adni. Soha nem imitált csak innovált. Minden évben új lovas produkciókat mutat be és ezek évről-évre színvonalasabbakká válnak. 1998-ban kötött házasságot Richter Edittel (Edit Folco), aki szintén artista dinasztiából származik. Két gyönyörű gyermekük született: Kevin 8, Angelina 3 éves. 2003–ban Richter Flórián munkája elismeréseként megkapta a Hortobágyi Károly-díjat.

Flórián és Edit 2004–ben a Monte Carlo-i fesztiválon az együtt bemutatott lovas produkciójukért ezüst bohóc díjat és három különdíjat kaptak. Flórián 2005-ben alapította lovas akrobata csoportját, mellyel 2008-ban a 32. Monte Carlo-i fesztiválon első magyarként elnyerték az arany bohóc díjat.

Szinte már hagyomány, hogy Richter Flórián legújabb lovas produkcióit telente az amsterdami Royal Caré-ban (Holland királyi színház) mutatja be óriási sikerrel. Richter Flórián és lovai karrierje folyamatos fejlődés, 31 évet átölelő gyors evolúciós folyamat, melynek alapköveit összerakva kialakult a Horse Evolution Show.

Frissítve: 2023.02.13.
Fotó: Canva

Hozzászólások