Ostinato Frankfurtban

Ostinato Frankfurtban

 

Vasárnap harmadszor drukkolhatunk Ostinatonak, az A36 Szindikátus lovának német Group 3 versenyben. Oszi ezúttal Frankfurtban, de ismét 2000 méteres távon, a Hessen-Pokalban áll rajthoz. A verseny összdíjazása 55 ezer Euro.

Ostinato német mérlege pozitív; 3 startból (egy Listed és két Gr3) két harmadik és egy negyedik hely. A biztató futások után a siker, ha talán nem is álom kategória, de tény, hogy a tavalyi berlini topformára is rá kellene tenni néhány kilót. Gr3 versenyt hosszú távon utoljára 16 évvel ezelőtt nyert hazai tréningből telivér, sokan láttuk még itthon is brillírozni, ő volt March Groom.

Ostinato az álmot most a négyszeres német champion Eduardo Pedrozával próbálja megvalósítani. A panamából származó zsoké idén is remek formában lovagol, négy Gr1 versenyt nyert. A kilenc lovas a championátus első 12 helyéről kerül ki. Pedroza csak kevesebb második helyezéssel szorul A. Pietsch mögé a harmadik helyre, Starke már championnek tekinthető.

A verseny ezúttal nem tiszta korteher, ám Oszi nem akárkiktől kap egyetlen kilót. A verseny favoritjai a Hong Kong Cupra készülő Zazou és Petit Chevalier lesznek.

Ostinato vetélytársai:

  • Petit Chevalier – GAG 96,5. Volt már Neatico és Cirrus des Aigles előtt is, nyert már Gr3-at. 1 kilót kapunk tőle. Starke üli.
  • Polish Volcano – GAG 94. Tőle is kapunk egy kilót, Berlinben meglepetésre csak 8. volt. Most is Panow üli, ahogy legutóbb is és Gr3 sikerekor is.
  • Zazou – 95,5 a friss száma, Rómában nyert Gr1-et és világszerte szerzett szép helyezéseket. Idén a kudarcos Dubai túra után csak májusban futott egyet, majd pihenő után egy 1700 méteres düsseldorfi Gr3 verseny orrhosszas megnyerésével tért vissza. Összkeresete 1,2 millió Euro. Egy kilóval visz többet, mint Ostinato, Pietsch üli.
  • Belango – GAG 91,5. Berlinben 9. Pedrozával. Azóta nyert egy Listedet.
  • Adriana – GAG 91,5. 5 éves kanca. Rómában Gr1-ben 6 hosszas 4. okt. 27-én.
  • Windsor – GAG 82. Mostani lovasával könnyen nyert egy II. o. hendikepet Münchenben legutóbb.
  • Red Lips – GAG 95,5. Adriana előtt végzett 4 hosszal Rómában, igaz másfél kilóval kevesebbet vitt. A Kancadíjban a nyerő Penelopa (E. Pedroza) mögött mindössze egy hosszal 4. Legjobb formáját a Prix de l’Operában futotta, ahol másfél hosszal a nyerő Dalkala mögött szintén a negyedik helyen végzett.
  • Swordhalf – GAG 89. Utónevezéssel került a versenybe a Saldenzar rokon. A Preis der Winterkönigin megnyerése után idén csak háromszor futott, utoljára pont múlt héten, Milanoban Listedben lett 2.

Ostinatonak reálisan egy helyezésre van esélye papíron. Kérdés, hogy a felázott balra fordulós pálya (akárcsak Münchenben) tetszeni fog-e neki.

A versenyt a Kincsem Parkban és az internetes adásban élőben lehet követni majd.

 

2013.11.08. Sárközi Péter
Forrás: www.loversenyzes.hu
Frissítve: 2023.06.09.
Fotók: Canva

Hozzászólások