Országos Díjugrató Tenyészverseny döntő, Kaposvár

Tenyészverseny Mezőhegyes helyett Kaposváron

 

Mezőhegyes helyett Kaposváron rendezik meg a 2010. szeptember 10-12-i Országos Díjugrató Tenyészverseny döntőjét.

Papp István, a Mezőhegyesi Állami Ménes Kft. vezetőjének tájékoztatása szerint a múlt héten a Magyar Lovas Szövetség, a Díjugrató Szakbizottság, valamint a versenyrendező, megbeszélése után született döntés értelmében Mezőhegyes a 2010-es tenyészverseny rendezési jogáról lemond.

A visszalépés okát firtatva megtudtuk, hogy a június 18-i vihar a ménes épületeiben és a gazdaság termőterületeiben súlyos károkat okozott. Mivel a biztosítótól a mai napig nem érkezett visszajelzés a várható kárenyhítés mértékéről, a Mezőhegyesi Állami Ménes Kft. nem tudja vállalni a mintegy 10 millió forint költségvetésű verseny megrendezését.

Papp István hangsúlyozta, hogy a nehézségek átmeneti jellegűek, a jövőre nézve a Mezőhegyesi Állami Ménes Kft. a korábbi évekhez hasonlóan aktívan részt kíván venni a hazai lovassport életében.

Stróbl Dorottya, a Lovas Szövetség főtitkára megerősítette a Lovasok.hu információját, miszerint a verseny a kiírt időpontban, a kaposvári Pannon Lovasakadémián kerül megrendezésre változatlan versenykiírással.

 

Maus András, Lovasok.hu
Frissítve: 2023.03.09.
Fotó: Canva

Hozzászólások