Oldtimer Diamant ragyogó győzelme az ügetőn

Oldtimer Diamant és Vezér Emese sokáig a második helyen ügetett, az utolsó 400 méterhez érve azonban átvette a vezetést, majd kivédve a szerb Nadir Three és Boris Kecenovic, valamint Philadelphia és Márton Lajos támadásait megnyerte, a Cyrano Díjat.

Összefoglaló a 2016. március 26-i ügető futamokról:

1. futam – Janette Hendikep: 

Elsőre sikerült az indítás. Jól kezdtek az élről fordulók, Number One ment el vezetni. Mögötte Medália, Knock, Nebraska és Go on volt a sorrend. Utóbbi mellé hamar megérkezett Priscilla és Miklós, Miki kezdett tragikusan némi meglepetésre. Az első egyenesben Montgomery zárkózott fel az élmezőnyhöz, ami a vezető Number One mögött kettseoszlopokba rendeződött. A túlsó oldal végén Nebraska indított támadást és a befutóegyenesre már elsőként érkezett. Mögötte Montgomery tartotta még jól magát, azonban Miki sem hagyta magát és gyorsított a tempón, az utolsó 200 méteren pedig Miklós és Lucky Boy is megjelentek. A szürke Nebraska könnyen realizálta esélyét és nyerte a futamot, Miki és Miklós osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Nebraska (5) – Miki (10) – Miklós (6)
Győztes idő: 21,8

Nebrasca osztott-szorzott, végül úgy döntött, megnyeri futamát.

2. futam – Ossia Díj:

Tarita Teriipia AT vette a legjobb startot, azonban Sóvirág már az első kanyarban megérkezett mellé és a tribün előtti egyenesben folyamatosan próbálta átvenni tőle a vezetést, ami végül a második kanyarban sikerült is neki, így a túlsó oldalra már az ő vezetésével érkezett a mezőny. Sóvirág mögött Tarita Teriipia AT ügetett, majd Shergar és Shake Up kettőse következett, őket pedig a zárkózó Tücsök követte, aki az utolsó kanyar előtt durván hibázott. Tarita Teriipia AT megtámadta Sóvirágot és a befutóban könnyedén ügetett el mellette. Sóvirág még a dobogóról is leszorult, mert először Shergar, majd az utolsó métereken Sumi is megelőzte.

Lejelentették: (7) Spartacus
Befutási sorrend: Tarita Teriipia AT (4) – Shergar (2) – Sumi (1)
Győztes idő: 18,3

3. futam – Nyeretlenek Versenye I. rész:

Tökéletes és Tell Vilma párosa ment el vezetni  a start után, mögöttük Sebastian Ketti, Uppsala M, Up Girl és Uncatchable volt a sorrend. Trónörökös az első egyenesben hibázott és kiesett a versenyből. A túlsó oldalon Up Girl indított támadást és átvette a vezetést, de Tökéletes nem hagyta magát. Az ő párosuk érkezett elsőként a befutóra, ahol többen is megindultak. Újra jött a korábban már fáradni látszó Tell Vilma, közel volt Sebastian Ketti, megindult Usain és Timur is. Tökéletes kivédte a támadásokat és megnyerte a futamot, Tell Vilma felzárkózott a második helyre, megelőzve a harmadik Sebastian Ketti-t.

Üvegtigrist és Timurt tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálták.

Befutási sorrend: Tökéletes (3) – Tell Vilma (7) – Sebastian Ketti (1)
Győztes idő: 22,8

Tökéletes kiválóan őrizte meg első helyét.

4. futam – Absalom díj:

Ragdoll és Beatriz Galindo A.T. rettentően gyorsan kezdtek, Ugolino Ans pedig hibázott és kiesett a versenyből. A kanyarba érve lassítottak a tempón, Beatriz Galindo A.T.- vel beült hajtója Ragdoll mögé, Unipress és Euklid A.T. pedig megérkeztek a frontba. A vezető négyesnek volt némi előnye az üldözőkkel szemben, akik Texas Oil vezetésével érkeztek. A befutóban Ragdoll elköszönt a többiektől és magabiztosan nyerte a futamot. Beatriz Galindo A.T.-t Unipress támadta meg, a támadás viszont kudarcba fulladt, mert Unipress elugrotta magát. Messzi harmadiknak Euklid A.T. ért célba, akit azonban a Versenyintézőség tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikált, így Swarovski fért még fel a dobogóra.

Lejelentették: (3) Turandot Matto
Befutási sorrend: Ragdoll (6) – Beatriz Galindo A.T. (7) – Swarovski (8)
Győztes idő: 19,7

5. futam – Nyeretlenek versenye II. rész:

Ulászló M, Tomika, Übü király, Utah River és Sütike kezdtek a legjobban, ők alkották az élmezőnyt, közülük is Übü király a tribün előtti egyenesben átvette a vezetést és a gyors tempónak köszönhetően megnyújtotta a mezőnyt. Übü király és Tomika mögött Ulászló M, Utah River, Sütike, Tesco Magic és a zárkózó Ultra Lady ügettek. Übü király végig diktálta a tempót, a befutóban azonban tovább gyorsított és óriási fölénnyel nyerte a futamot. A második helyért volt küzdelem Ulászló M és Tomika között, végül a leírt sorrendben értek célba. Ultra Lady jó versenyt futva lett a negyedik, míg Ulrike Bork és Útszéli hibával futottak.

A 3-as számú fogat hajtója, Veréb Zsolt óvást emelt a 11-es számú fogat hajtója, Márton Lajos ellen a startnál szerzett jogtalan előnyszerzés címén. A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta és elutasította.

Befutási sorrend: Übü király (11) – Ulászló M (3) – Tomika (6)
Győztes idő: 19,3

Übü Király a befutóban alapozta meg trónbitorlását.

6. futam – Cyrano díj:

Andorra Gold és Oldtimer Diamant kettőse vette a legjobb startot, előbbi ment el vezetni. Mögöttük Nadir Three, Lil Kim, Philadelphia, Palkó, Szerelmes R. és Nichelino Di Re volt a sorrend. Komolyabb változás nem történt egészen az utolsó kanyarig, ahol Nadir Three indított támadást és Oldtimer Diamant is kijött a fal mellől. A befutó elején Oldtimer Diamant átvette a vezetést, őt Philadelphia és Nadir Three próbálták támadni, de a hatéves herélt kivédte ezeket és megnyerte a futamot, Nadir Three pedig pont a célban előzte meg Philadelphia-t.

Szerelmes R. a befutóban hibázott.

Befutási sorrend: Oldtimer Diamant  (3) – Nadir Three (1) – Philadelphia (4)
Győztes idő: 16,8

7. futam – Amatőrverseny hendikep:

Negyedszerre próbálták a startot, ami még ekkor sem volt tökéletes, Suttogó, Pipacsos és Naomi hármasa zárták a sort. Kandidátus az első kanyarban hibázott és kiesett a versenyből.  Az élen Nekifutó ügetett, mögötte O’Pennina, Pentatlon, Képzőművész, Sholty Viktor és Perfect alkották az élmezőnyt. Pipacsos zárkózott fel hozzájuk, mire elérték a második kanyart. A befutóra még Nekifutó hozta a lovakat, azonban az egyik favorit, Sholty Viktor elügetett mellette és megnyerte a futamot. A harmadik helyért Pentatlon és Pipacsos csatáztak, utóbbi bizonyult erősebbnek az utolsó métereken.

Befutási sorrend: Sholty Viktor (8) – Nekifutó (2) – Pipacsos (9)
Győztes idő: 20,3

Sholty Viktor nemes egyszerűséggel elügetett Nekifutó mellett, ezzel megnyerve a futamot.

8. futam – Új-Mexikó hendikep:

Saron volt a leggyorsabb a startnál, míg Padova hibázott az indítás után. Saron mögött Kazein, Amy’s Love és Kiskarcsi színei jelentek meg, majd Landlord és Jogging kettőse következett. A túlsó oldalon Magiszter galoppozott. Mire az utolsó kanyarba értek, Saron, Kazein, Amy’s Love és Landlord csatájára lehetett számítani. Az utolsó 50 méteren Kazein átvette a vezetést Saron-tól és megnyerte a futamot, a harmadik helyre Landlord érkezett meg.

Befutási sorrend: Kazein (3) – Saron (4) – Landlord (10)
Győztes idő: 17,1

9. futam – Pityke hendikep:

Szokás szerint Nemzetesúr nagyon gyors volt a startot követően, de Királyhágó és Tequila Hush is, Jubilee Hut pedig rossz szokása szerint elugrotta magát. Nemzetesúr ment el vezetni, őt követte Királyhágó és Tequila Hush kettőse, majd Tárkány és Utrillo d’Amour következtek, a mezőnyt pedig a két istállótárs, Knock-down és Szilvás zárta. A befutóban Nemzetesúr rátaposott a gázpedálra és magabiztosan nyerte a futamot. Szilvás az utolsó 100 méteren indult meg hatalmas lendülettel és felügetett másodiknak, a harmadik helyért Utrillo d’Amour és Knock-down csatáztak.

Lejelentették: (7) Chevallier SR
Befutási sorrend: Nemzetesúr (4) – Szilvás (9) – Utrillo d’Amour (3)
Győztes idő: 18,9

Nemzetesúr start-cél győzelemmel nyerte meg az ügető versenynap utolsó futamát.

A következő ügető versenynap április 2-án szombaton lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2016. április 2-án szombaton, kezdés 14:15-kor
  • A belépés ingyenes!
A versenyekről közvetít a 

2016.03.30.
Forrás: kincsempark.hu,
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások