Nem igazak a rémhírek

 

Overdose köszöni, jól van

„Járni sem tud Overdose”, „Dózi tüdőgyulladást kapott” – olvasható több internetes honlapon. Mikóczy Zoltán a leghatározottabban cáfolta a lova állapotával kapcsolatos valamennyi ál- és rémhírt. Overdose jól van és  folyamatosan javul az egészségi állapota.

Megdöbbenve olvastuk egy mai újságcikkben, hogy Overdose egészségi állapota romlott, és komoly aggodalomra ad okot.

Mikóczy Zoltán: Ez a hír egész egyszerűen nem igaz. A valóságnak teljesen ellentmond, talán csak az uborkaszezon hírhiánya szülte. Én is találkoztam vele, sőt olyan rémhírt is olvastam, ami szerint állítólag tüdőgyulladása lenne. Ezt kategorikusan cáfolom. A ló semmiféle olyan jelet, semmiféle olyan elváltozást nem mutat, ami alapján akár csak felmerülhetne a gyanúja egy megfázásnak vagy tüdőgyulladásnak.

Tehát az egészségi állapota semmilyen téren nem romlott?

Mikóczy Zoltán: Overdose egészségi állapota az elvárásoknak megfelelő. Sajnos nem sikerült felgyorsítani a gyógyulását, de folyamatos ellenőrzés alatt áll, és egyértelműen javuló állapotot mutat.
Naponta ellenőrzi az állatorvos, hetente háromszor pedig a patkolókovács. Én pár napja jártam nála, tegnap pedig beszéltem a kinti állatorvosával is, így biztosan állíthatom, hogy semmiféle komplikáció nem lépett fel nála.
A patája gyógyulása is javuló tendenciát mutat, itt a türelem segít a legtöbbet. Meg kell várni, hogy megfelelő pataszerkezet alakuljon ki a patacsont körül.

Végez most valamilyen munkát, vagy a napjait inkább pihenéssel tölti?

Mikóczy Zoltán: Jelenleg boxpihenőn van. A korábban, a gyógyítás gyorsítása érdekében felhelyezett szárnyas patkók alatt kissé megnyomódott a szaruszerkezet, és most meg kell várni, amíg ez a rész lenő.
A helyi és a saját állatorvosunkkal konzultálva közösen döntöttünk úgy, hogy egyelőre átmeneti jelleggel a két első lábáról lekerült a patkó. A további lépéseket terveink szerint legközelebb nagyjából két hét múlva fogjuk egyeztetni.
Még egyszer hangsúlyozom, hogy a ló állapotával kapcsolatos mindennemű ál- és rémhírt a leghatározottabban, kategorikusan cáfolok.

 

Forrás: PannoniaOverdose
Frissítve: 2023.03.16.
Fotók: Canva

Hozzászólások