Magyar lovasok augusztusi sikerei

Magyar lovasok augusztusi sikerei

 

Négy magyar lovastornász a Junior EB döntőjében

Sikeresen zárt a lovastorna válogatott a Pezinokban megrendezett Nyílt Junior Európa Bajnokságon.

A 36 fős női mezőnyben két magyar versenyző jutott döntőbe, Németh Blanka a hetedik, Somogyi Eszter a 14. helyen zárt. Jancsecz Dorottya a 23. helyen fejezte be a versenyt.

A fiúk 20 fős mezőnyéből 15 európai induló volt, így mindkét magyar versenyző döntőbe jutott. Bence Balázs a nyolcadik, Tóth Ákos a 12. helyen végzett.

A junior válogatott jó kezdés után végül a hetedik helyet tudta megszerezni.

A kiegészítő gyermek versenyben is jó magyar eredmények születtek, a lányoknál Semerédy Alexandra a második, Tóth Petra Panna a harmadik, Németh Ida a negyedik helyen zárt, míg Somogyi Miklós a fiúk között szintén a negyedik helyet szerezte meg.

Fiatal Lovak Világbajnoksága

A magyar díjlovasok második alkalommal vettek részt a Fiatal Lovak Világbajnokságán a németországi Verdenben.

Hatalmas siker, hogy Komjáthy György és az általa tenyésztett és lovagolt 5 éves Dongó 8,08 pontot kapott, és ezzel a 10. helyezést érte el a legjobb 15 ló részére nyitott döntőben a Fiatal Lovak Világbajnokságán. Szintén nagyszerű eredmény, hogy Szeicz Erika Son of Gloryval a kisdöntőben 11. lett, a páros 7,74 pontot kapott.

A siker értékét növeli, hogy a Ravallo apaságú Dongó tenyésztője a Komjáthy család, a ló anyai nagyapját Hölderlint szintén Komjáthy György lovagolta, és ő volt a mén importőre is.

2012.08.07 Lovasok.hu
Forrás: Magyar Lovas Szövetség
Frissítve: 2023.03.23.
Fotó: Canva

Hozzászólások