Színes mezőny és látványos produkciók a lovastorna OB-n

Színes mezőny és látványos produkciók a lovastorna OB-n

Ismét közösen került megrendezésre a lovastornászok országos bajnoksága a Kaposvári Állattenyésztési Napok kiállításával. Ez a szokásosnál jóval több nézőt, és a lovak és versenyzők számára néhány szokatlan helyzetet eredményezett.

A kép illusztráció

Először a kisebb kategóriák bajnokait avatták. Az utánpótlás népes mezőnyében az idősebbek között Szedenik Júlia (Pasaréti Honvéd LSE) győzőtt Cosmos CSI hátán, az ezüstérmet a feltörekvő Berri LSE versenyzője, Bisztriánszky Laura vihette haza Harry Potter segítségével. A dobogó harmadik fokára egy fiú versenyző, a Pasaréti Honvéd színeiben induló Grossman Dénes állhatott, ő Mayával versenyzett. Az utánpótlás fiatalabb korcsoportjában a dobogón ugyanez a klubösszetétel alakult ki, győzött Karna Réka és Maya, a második a Berris Király Réka és Harry Potter, harmadik pedig Hajagos Hajnalka lett szintén Mayával.

Az utánpótlás csapatok között végre igazi verseny alakult ki, három induló csapattal. A győzelmet szoros versenyben a Lovasakadémia SC csapata szerezte meg Bob Herceg Zsiráf segítségével, míg az ezüst a Berri Lovasklub (Harry Potter), a bronz pedig a SWR-Szárnyaló SE (Cortez BLC) versenyzőinek nyakába került.

A kezdők D1 kategóriában a győzelmet Zala Réka (Pasaréti Honvéd LSE) szerezte meg Maya hátán, a második helyen a Budapesti Lovasklub versenyzője, Pollák Fruzsina és Jászol végzett, míg harmadikként Nyulasi Zita (SWR-Szárnyaló SE) és Garfield zárt. A fiatalabbak között a Világjátékokat megjárt Gönczi Dorottya (SWR-Szárnyaló SE) végzett nagy fölénnyel az élen Garfielddal, az ezüstérem Jakab Anna (BLK), míg a bronz Cseh Kornélia (Lovasakadémia SC) nyakába került. Mindketten a 20 éves Havannán versenyeztek.

A lépés párosok között egy nagyon fiatal kettős szerezte meg a győzelmet nagy meglepetésre. A Lovasakadémia SC színeiben induló Kovács Hanna Jezerniczky Nóra páros Havanna segítségével vihette haza az aranyat. A dobogón az SWR-Szárnyaló SE két kettőse végzett, az ezüst a Vida ZsófiaCzeglédi Ágnes, a bronz pedig a Kocsis testvérpáros, Réka és Fanni nyakába került, mindkét páros Garfielddal indult.

A haladók C kategóriájában a győzelmet a Pasaréti Honvéd versenyzője, a nagyon fiatal Klein Eszter és Maya szerezte meg, míg az ezüst a BLK-hoz, Jakab Liza (Jászol) nyakába került. A bronzérmet Görgey Zsófia (Berri LSE) szerezte meg Harry Potter hátán. A B kategória idősebb mezőnyében Kocsis Réka Anna és Garfield (SWR-Szárnyaló SE) szerezte meg a győzelmet, míg az ezüst a kategória újonc Kovács Hanna (Lovasakadémia SC) nyakába került, aki Bob Herceg Zsiráffal versenyzett. A dobogó harmadik fokán Ferenczi Kíra (SWR-Szárnyaló SE) állhatott, szintén Garfield segítségével. A fiatalabbak között Karna Rebeka (Pasaréti Honvéd LSE) most sem talált legyőzőre Maya segítségével, az ezüst ez alkalommal is a Lovasakadémia SC-s Szabó kitti nyakába került, ő Bob Herceg Zsiráffal versenyzett. A bronzérmet Neményi Hanna (SWR-Szárnyaló SE) és Garfield szerezte meg.

Az országos bajnoki kategóriákban aztán általában felborult a papírforma, történtek meglepetések. A gyerek kategóriában Czeglédi Ágnes (SWR-Szárnyaló SE) és Cortez BLC egész évben nem talált legyőzőre, ezt a sorozatot most sem törte meg. A fiatal versenyző a sportág nagy ígérete, jövő évben már a junior versenyben láthatjuk majd. A második helyen a nagyon jó teljesítményt nyújtó Lassú Adél (BLK) és Jászol végzett, nekik már nagyon érett ez a siker. A bronz egy szintén nagy tehetség, Király Ákos (SWR-Szárnyaló SE) nyakába került, Cortez BLC segítségével.

A junior fiúk között nem történt meglepetés, Bence Balázs az EB után az OB győzelmet is megszerezte klubtársai, Tóth Ákos és Somogyi Miklós előtt. Mindhárman a Lovasakadémia SC versenyzői és Bob Herceg Zsiráf hátán versenyeztek. A lányok mezőnyében nagyon nyílt volt a verseny, hiszen az öt induló nagyjából hasonló esélyt képviselt. A győzelmet meglepetésre a BLK versenyzője, Dragán Petra szerezte meg Zakariás hátán, míg az ezüst klubtársa, Tóth Petra Panna nyakába került, aki Cosmos CSI hátán indult. A bronzérmet Németh Ida (SWR-Szárnyaló SE) vihette haza Cortez BLC segítségével.

A seniorok női mezőnyében a verseny elején teljesen felborult a papírforma, de a verseny végére azért már visszaalakult a sorrend. Első senior bajnoki címét szerezte meg Németh Blanka (SWR-Szárnyaló SE) és Cortez BLC, míg az ezüst a visszatérő Csordás Réka (Pasaréti Honvéd LSE) nyakába került Cosmos CSI hátán. A bronzot a BLK-s Gadolla Réka szerezte meg, aki Zakariással versenyzett.

A csapatok között sajnos sérülés miatt most csak egy induló volt, junior bajnok lett tehát a Magyar Póniklub Szövetség csapata Rádiháza Ultramarin hátán. A senior párosok között szintén csak egy induló volt, így az arany a Gadolla RékaCsordás Réka BLK-Honvéd vegyes pároshoz került Zakariás hátán. A junior párosok között már nagyobb volt a verseny, itt öt kettős indult. A győzelmet a BLK EB induló kettőse, Semerédy Alexandra és Dragán Petra szerezte meg Zakariás segítségével. Az ezüst és a bronz a Magyar Póniklub versenyzőihez, Pakot Annához és Simon Dorottyához, valamint Pongrácz Rosannához és Habsburg Ildikóhoz került, ők Rádiháza Ultramarin, illetve Everkerry Woody Coffee hátán versenyeztek.

2014.10.01. Villányi Krisztina

Frissítve: 2023.11.29.
Fotó: Canva

Hozzászólások