Nemzetközi eseménynek ad otthont a Kaposvári Campus – Junior Lovastorna EB-t rendeznek

A Pannon Lovasakadémián a jövő héten 17 ország 120 lovasa, 75 lóval versenyez majd.

Július 27. és 31. között rendezik meg a Pannon Lovasakadémián a Junior és Fiatal Lovastornász Európa-bajnokságot, amit ingyenesen bárki élőben követhet a helyszínen. A kontinensviadalra 17 nemzet közel 150 lovasa versenyez majd 75 lóval. Kaposváron hagyománya van a lovassportnak és a lovasképzésnek is, így a lovasakadémia már ötödik alkalommal rendezheti meg ezt a nemzetközi megmérettetést.

Az Eb-n kaposvári versenyzőknek is szurkolhatunk majd, hiszen a Lovasakadémia Sport Club versenyzői is megmérettetik magukat a jövő héten. Az ifjú tornászok bíznak abban, hogy jól teljesítenek majd és előkelő helyezést szereznek a hazai versenyen.

Az eseményről szóló sajtótájékoztatón Vörös Péter, a MATE Kaposvári Campusának főigazgatója elmondta: az elmúlt években több fejlesztést is végrehajtottak a Pannon Lovasakadémián, ami teljesen alkalmassá vált az ehhez hasonló nemzetközi versenyek megrendezésére, bíznak abban, hogy az egyetem területén a jövőben több hasonló viadalt is meg tudnak szervezni.

A beharangozó eseményen a Magyar Lovassport Szövetség versenyigazgatója, Villányi Krisztina kiemelte, a versenyen 14 és 18 év juniorok, illetve 18 és 21 év közötti lovastornászok mérik össze erejüket egyéni, páros és csapatversenyben.

Dér Tamás Kaposvár alpolgármestere úgy fogalmazott, egy ilyen neves nemzetközi esemény városunk turisztikai vonzerejét is nagyban növeli, hiszen lehetőséget ad arra, hogy Kaposvár megmutassa a versenyzőknek és a szurkolóknak, családtagoknak az értékeit, nevezetességeit és szépségeit.

2022. 07. 20.
Kép: Canva
Forrás: kaposvarmost.hu

Hozzászólások