Lovastorna Tavaszi Kupa I. országos minősítő

A Pannon Lovasakadémia fedeles lovardájában az április második hétvégéjén megrendezett lovastorna Tavaszi Kupa első fordulóján 90 versenyző 19 lóval vett részt, ami a másfélszerese a tavalyinak.

A legtöbb nevező az amatőr és utánpótlás kategóriákban volt, ellenben viszonylag kevés induló volt a hivatalos, de még nem nemzetközi szintű kategóriákban. A lovas számokban olyan sok induló volt, hogy korosztályok szerint ketté kellett bontani.

A felnőtt mezőny sajnos egyre fogyatkozik, idén a Magyar Póniklub Szövetség felnőtt csapattal jelentkezett, ami egy kiváló kezdeményezés. A nemzetközi szint eléréséhez még ki kell fejlődjön az új felállás.

Talán a tavaszi frissesség, ami miatt a verseny nehéz volt a lovak idegi állapota miatt, több megriadás is történt, ami esést okozott, de szerencsére a verseny napja komoly sérülés nélkül záródott. Ezért érdekes a lovassport: sosem tudhatjuk, mire számítsunk lovunknál, mindenre felkészülni lehetetlenség, de minél több verseny, melyeken minél nagyobb közönség vesz részt, gyakorolni lehetne a versenyhelyzetet a lovakkal is, hogy a lovastornászok nyugodt lovakon az eltervezett programot száz százalékban meg tudják mutatni.

Három hét múlva a Nemzeti Lovardában Ausztria, Csehország, Finnország, Szlovákia és Magyarország lovastornászai mérik össze tudásukat 15 kategóriában.

A lovastornászok elképesztő dolgokat mutatnak be a ló hátán! Ha érdekel ez a szakág, ITT szinte mindent elolvashatsz róla!

2019.04.16., Lovasok.hu szerkesztősége
Forrás: www.nemzetilovarda.huwww.lovastorna.lovasszovetseg.hu
Képek forrása: Lovastorna szakág
Frissítve: 2022.08.10.

Hozzászólások