Az utolsó lovastorna szezonnyitó a régi Tattersal falai között

Az utolsó lovastorna szezonnyitó a régi Tattersal falai között

Utoljára került megrendezésre lovastorna idénynyitó versenye a régi Tattersall falai között, ahol több új, tehetséges ló is bemutatkozott.

A kezdők U kategóriájában szép produkciót láthattunk a győztesektől, Váradi Orsolya (SWR-Szárnyaló SE) és Klein Eszter (Pasaréti Honvéd LSE) magabiztos gyakorlataikkal megértek akár a magasabb kategóriára is.  A D kategória két korcsoportjában elég homogén mezőny alakult ki, egyedül a győztesek emelkedtek ki. A kisebbeknél a senior csapatban is bemutatkozó Gönczi Dorottya (SWR-Szárnyaló SE) végzett az élen, míg a nagyobbak között Pollák Fruzsina (Pasaréti Honvéd LSE) vihette haza az aranyat.

A C kategória népes mezőnyének győztese a Budapesti Lovasklub friss igazolású versenyzője, Jakab Liza lett. A B kategória idősebb versenyzőinél több visszalépő versenyző miatt mindössze ketten maradtak a startra, közülük a győzelmet az SWR-Szárnyaló SE versenyzője, Kocsis Réka szerezte meg. A kisebbeknél igazán szép produkciókat mutattak be már egészen fiatal versenyzők is. A győztes Karna Rebeka (Pasaréti Honvéd LSE) utcahosszal verte a mezőnyt.

Sok új versenyző indult a gyermek kategóriában is. A győztes Czeglédi Ágnes (SWR-Szárnyaló SE) már rutinosnak számít, klubtársai, a második és harmadik helyezett Király Ákos és Vida Zsófia viszont csak most léptek fel ebbe a kategóriába. Jó gyakorlatokat láthattak a jelenlévők Szabó Nikolettől (BLK), Bohácsi Melindától (MPKSZ) és Fehér Viktóriától (Lovasakadémia SC) is, pedig mindhárman újoncok a kategóriában. Lassú Adél (BLK) talán a legszebb kűrt mutatta be, azonban a kivitelezésbe egy esés is becsúszott, így az ezüstérem helyett a hetedik hellyel kellett megelégednie.

Nagy változás a junior lányoknál, hogy az eddigi állandó győztes Németh Blanka kiöregedett a mezőnyből. A kötelezők után Blanka húga, Ida (SWR-Szárnyaló LSE) húzott el a többiektől, és előnyét még a kűrben is növelni tudta, ezzel nyerve a versenyt. A második helyen a Magyar Póni Klub Szövetség versenyzője, Pakot Anna végzett. A dobogó harmadik fokára a Budapesti Lovasklub versenyzője, Tóth Petra Panna állhatott, aki a mezőny legmagasabb kűr pontszámát kapta. Most kissé gyengébb volt a másik két EB-aspiráns BLK-s versenyző, Dragán Petra és Semerédy Alexandra teljesítménye.
A fiúk mezőnye hosszú idő után először háromfősre bővült ki. Bence Balázs (Lovasakadémia SC) most is kiemelkedő teljesítménnyel bizonyította, hogy ő a mezőny legjobbja. Az ezüstérmet nagy harcban ezúttal Somogyi Miklós (Lovasakadémia SC) szerezte meg, de a bronzérmes Tóth Ákos (Lovasakadémia SC) sem lehet elkeseredve, hiszen mindannyian szinte hibátlan kűrt mutattak be.

A senior hölgyek mezőnye bár új indulóval bővült, Király Ágnes és Csordás Réka távolléte miatt a létszám a szokásos három maradt. A győzelmet a kategória újonca, Németh Blanka szerezte meg (SWR-Szárnyaló SE), míg kűrbeli rontása ellenére az ezüstöt Gadolla Réka (BLK) vihette haza, mivel Somogyi Eszter (Lovasakadémia SC) sérülése miatt már nem tudta befejezni a versenyt.

Egy-egy csapatot láthattunk a senior (SWR-Szárnyaló SE) és junior (Magyar Póniklub Szövetség) mezőnyben, itt bár mindkét csapat bíztató produkciót mutatott be, voltak még hibák.

A nemzetközi szempontból még érdekes páros kategóriában egy senior kettős indult, Németh Blanka és Ács Kornélia rutinos duóként versenyzett, míg a junioroknál egy nagyon reményteli kettős mutatkozott be Pakot Anna és Simon Dorottya (MPKSZ) személyében, akiknek egy megbízható lóval az EB szereplésre is esélyük lehet.

2014.04.16. Villányi Krisztina
Fotók: Somogyi Tibor
Kép: Pannon Lovasakadémia
Frissítve: 2023.08.14.

Hozzászólások