Katarban bizonyíthatott lovastornászunk, Bence Balázs

Egyedüli magyarként kapott meghívást a Katarban megrendezésre kerülő nemzetközi lovastorna versenyre Bence Balázs. A kaposvári sportoló junior Európa-bajnokként, világranglista tizenhatodikként utazott az arab országba, ahol először bizonyíthatott a felnőttek mezőnyében.

Katarban komoly nemzetközi mezőnnyel kellett megküzdenie Bence Balázsnak. A junior Európa-bajnok lovastornász ezúttal egyedüli magyarként a seniorok között bizonyíthatott. Végül a 11. helyen végzett a megmérettetésen.

Bence Balázs, Európa-bajnok lovastornász:

“Ahhoz képest, hogy idegen lovon kellett versenyeznem és ez volt az első senior versenyem, ez egy megfelelő eredmény, viszont hazai lovon mindenképpen jobban sikerült volna. A senior mezőny jóval erősebb, mint a junior. Nagyobb erőnlétet és több gyakorlást igényel a lovastornásztól, hiszen vannak nagyon nehéz kötelező elemek is már a versenyben.

Három gyakorlatot kellett végrehajtani: egy kötelező gyakorlatot, egy technikai kűrt – ami erősen megtizedeli a mezőnyt, mint amolyan vízválasztó rész – és még egy egyéni kűrt. De én úgy gondolom, hogy mindez jól sikerült. A többi versenyzőhöz képest is, akik már több éve versenyeznek ebben a kategóriában.”

Balázs jelenleg a világranglista 16. helyén áll. Abban bízik, hogy a sok erőnléti edzés és gyakorlás meghozza majd a várt eredményt, s a legközelebbi, májusi osztrák nemzetközi megmérettetésen az első ötben tud végezni.

2015.03.10. Forrás: Somogytv.hu
Frissítve: 2022.09.11.

Hozzászólások