Junior Lovastorna VB- Franciaország- Le Mans

A múlt hétvégén 2021.07.29. és 2021.08.01. között került megrendezésre a Junior Lovastorna VB illetve a felnőtt CVI lovastorna Világbajnokság. Kimagasló magyar eredmények születtek a versenyhétvégén, kiváltképpen a Junior kategóriában!

A szerdai napon vette kezdetét a Junior Világbajnokság. A verseny párosai:
  • Junior lányok: Gönczi Dorottya és Nyulasi Zita a svájci Castle Master Lady hátán (futószárazó Trudi Kauer)
  • Junior fiú: Habsburg-Lothringen Károly-Konstantin Cornetto hátán (futószárazó: Habsburg-Lothringen Eilika)

A felnőtt 3*-os CVI versenyben a magyar résztvevők:

  • Női egyéni: Németh Blanka (Cornetto, futószárazó: Habsburg-Lothringen Eilika)
  • Férfi egyéni: Bence Balázs (Ringo Star MFW nevű svájci lovon, futószárazója Trudi Kauer)
A csütörtöki napon a kötelező gyakorlatokat mutatták be a magyar egységek. Először a CVI indulóit láthattuk, Németh Blankát, aki7, 179 pontot szerzett és Bence Balázst, aki 7,794 pontot szerezve lépett pályára.
 
A VB küzdelmeiben, elsőként a fiúk, és köztük is Habsburg-Lothringen Károly-Konstantin lépett pályára, mivel nem ment zökkenőmentesen a páros gyakorlata, így csupán 5,850 ponttal a 16. helyen zártak az első napjukat.
A lányok közül Nyulasi Zita gyakorlata sikerült a legjobban, így 6,486 ponttal a 39. helyre került, míg Gönczi Dorka 5,961 ponttal az 50. helyen végzett.
 
A pénteki napon a kűröké volt a főszerep. A lányok habár nehezebb helyzetben voltak, mivel csak néhány napja ismerték meg lovukat Castle Master Ladyn-t remek programot állítottak össze a versenyen. Gönczi Dorka a kűrben a 23. legjobb programot mutatta be (7,336 pont), míg Nyulasi Zita a 36. volt a kűrben (6,975 pont). Végül Nyulasi Zita a 38. helyen zárt (6,731 pont), Dorka pedig 40.-ként (6,649 pont).
 
A fiúk között Habsburg-Lothringen Károly-Konstantin Cornetto hátán egy korrekt kűrt mutatott be, amivel a 13. legjobb kűrpontszámot kapta (6,815 pont), és ezzel sikerült bejutnia a legjobb 15 közé, vagyis a DÖNTŐBE!
 
A felnőttek CVI versenyében Németh Blanka Cornetton 6,237 pontot kapott a technikai kűrre, míg Bence Balázs Ringo Staron 6,816 ponttal végzett, ezzel az összesítésben Blanka a 13., Balázs pedig a hatodik helyre jött előre.
 
A szombati nap a junior VB döntőjének kötelező gyakorlataival kezdőttek, melyen elsőként Károly Habsburg lépett pályára Cornetto nevű lovával. Az elegánsan kivitelezett gyakorlattal, egyéni csúcs pontszámot ért el, 6,552 ponttal.
 
A felnőttek mezőnyében Németh Blanka és Bence Balázs is egy jól sikerült programot mutatott be, így Blanka 6,896-os összpontszámmal a 16. helyen fejezte be a versenyt, míg Balázsnak azonban sikerült megtartania a hatodik helyezését és végül 7,476 összpontszámmal végzett.
 
Károly Habsburg a 15. helyen zárta a JUNIOR VB-t!
Videón: Habsburg-Lothringen Károly Konstantin és Cornetto

A vasárnapi napon már csak Habsburg-Lothringen Károly Konstantinért szoríthattunk a Le Mans-i junior lovastorna VB-n, ahol egyedüli magyarként jutott döntőbe, Cornetto hátán, édesanyja, Habsburg-Lothringen Eilika futószárazásában. Az összesítésben 6,475 ponttal zárta a versenyt.

Gratulálunk minden lovasnak és további sikereket kívánunk!
Videó: ClipMyHorse
2021.08.03.
Lovasok.hu
Frissítve: 2022.09.11.

Hozzászólások