Éremeső a nemzetközi lovastorna versenyen

Éremeső a nemzetközi lovastorna versenyen

A július 30. és augusztus 3. között Kaposváron megrendezésre kerülő lovastorna junior Európa Bajnokság főpróbájaként került sor a CVI nemzetközi lovastorna versenyre a Lovasakadémián. A számos külföldi induló mellett ismét kitett magáért a magyar mezőny, és igazi éremesővel térhettek haza.

A kép illusztráció

Az 1*-os gyerekek versenyszámában a mezőny zömét a magyar indulók adták. A győzelem nagyon szoros küzdelemben dőlt el Bohácsi Melinda (MPKSZ) és Everkerry Woody Coffee javára. Az ezüstérmet az élete első nemzetközi versenyén induló Fehér Viktória (LSC) és Fenomén-D vihette haza, míg a bronz szintén a Magyar Póniklub versenyzőjének, Pongrácz Rosannának a nyakába került.

Az 1*-os nehézségi szinten még a páros versenyszámban volt magyar érdekeltség, itt a Simon Dorottya-Pakot Anna (MPKSZ) kettős győzött Karlotta segítségével, ezzel megszerezve a továbblépéshez szükséges 6 pontot. A dobogó második fokára szintén magyar versenyzők, a győztesek klubtársai, Tamás Vivien és Horváth Petra állhattak.

A 2*-os szinten már jóval több induló és nagyobb verseny volt a helyezésekért. A gyermek kategóriában ismét a magyar fölény érvényesült, hiszen a dobogó legfelső fokára Czeglédi Ágnes állhatott (SWR-Szárnyaló LSE), míg az ezüstérem klubtársa, Vida Zsófia nyakába került. Mindketten Cortez segítségével versenyeztek. A bronzérem szintén itthon maradt, Lassú Adélnak (BLK) és Jászolnak köszönhetően.  Szintén magyar arany született a fiú kategóriában, igaz itt Király Ákos (SWR-Szárnyaló LSE) egyedüliként indult, magas pontszáma azonban önmagáért beszél.

A junior 2*-os mezőnyben a győzelmet – és ezzel az EB egyéni szereplést – a Budapesti Lovasklub versenyzője, Tóth Petra Panna szerezte meg a nagyon tehetséges fiatal lóval, Cosmos CSI-vel. A második helyen szintén Cosmos segítségével Dragán Petra végzett (BLK), míg a dobogó harmadik fokára Pakot Anna (MPKSZ) állhatott Zsiráf segítségével, és ezzel ő is bebiztosította helyét az EB keretben.

A fiúknál sajnos most nagyon szűk, mindössze négyfős mezőny jött össze. Az indulók közül kiemelkedett Bence Balázs (LSC), aki itt a tartalék lóval, Zsiráffal is magabiztosan tudott győzni. A második helyen cseh versenyző, Jan Hablovic végzett, míg a dobogó harmadik fokára Tóth Ákos (LSC) állhatott Fenomén-D segítségével.

A párosok két csillagos versenyében az EB kiküldetésért és persze a minél jobb eredményért szállt harcba a Budapesti Lovasklub kettőse, Semerédy Alexandra és Dragán Petra, akik végül egy EB kvótával, valamint egy bronzéremmel térhettek haza.

A csapatok versenyében a lovukat elveszítő Magyar Póniklub csapatának szurkolhattunk, akik tartalék lovukkal, Rádiháza Ultramarinnal indultak. Az első két napon kellemes meglepetésre egy korrekt programot tudtak bemutatni az újonc lóval, a harmadik napra azonban Ultramarin vélhetőleg elfáradt, és sajnos egy esés és több bizonytalanság mind a csapat, mind a ló részéről bekerült a programba, így végül csak az ötödik helyen zártak.

A seniorok 3*-os versenyszámában a női versenyben voltunk csak érdekeltek, itt Németh Blanka (SWR-Szárnyaló LSE) bizonyította, hogy abszolút a legjobbak között a helye, osztrák ellenfelei mögött a harmadik helyen zárt.

Senior, WEG-re készülő csapatunk ismét összetalálkozott a cseh együttessel, és ismét mögöttük, a második helyen végzett. Teljesítményük reménykedésre ad okot, hiszen stabilan kivitelezik a kűrt, egy jobb ló pontszámmal még előrébb kerülnének.

A párosok között ismét teljes magyar sikert láthattunk, győzött az Ács Kornélia-Németh Blanka (SWR-Szárnyaló LSE) páros, második helyezett lett Gadolla Réka és Csordás Réka (BLK) kettőse.

2014.07.07. Villányi Krisztina
Fotó: Canva
Frissítve: 2024.01.16.

Hozzászólások