HUNGARIAN CUP 2013. szeptember 20-22. és AMATEUR CUP szeptember 6-8.

MAGYAR POLO CLUB – A 2013-as év hátralévő programjai

Gyorsan eltelt a nyári időszak. A július utolsó hetében a klubban megrendezett Budapest Cup & BMW Diplomats Tournament-et majd a Summer Cup-ot követően, a Magyar Polo Club csapatai nyári vakációzásként Sotogrande-ra (Spanyolország), Argentario-ba (Olaszország), és Niederweiden-be, valamint Ebreichsdorf-ba (Ausztria) mentek  versenyezni.

Augusztus 20 után már elkezdődik az őszi pólós időszak, mely az időjárástól függően (indián nyár ilyenkor van) október végén zárul.

Szeptember első hétvégéjén kerül sor az Amateur Cup-ra, melyen professzionális játékosok nem vehetnek részt. E versenynél kimondottan az a cél, hogy az amatőr játékosok szerepelhessenek önállóan. Ilyenkor a kezdő játékosok is szerepet kaphatnak. (A lovaspóló esetében a kezdő játékosoknak is meg kell mutatniuk addigi tréningjük eredményét, ez alapján kaphatnak handicap értékelést, mely szükséges a végleges játékengedélyhez.

Szeptember harmadik hétvégéjén (20-22.) kerül sor a szezonzáró tornára, a Hungarian Cup-ra. 0-4 gólos csapatokkal, 1 professzionális játékos részvételével. (Ez utóbbi nem kötelező, lehet jobb játéktudású amatőr játékosokból is összeállítani ilyen gólértékű csapatokat is.) 6 csapat jelezte eddig részvételi szándékát. A magyarokon kívül, osztrák, szlovák, orosz, belga, és természetesen argentin játékosokkal.

Két-két csoportba besorolva történik a válogató mérkőzések és a vasárnapi napon lesznek az addig kialakult eredmények alapján a végleges helydöntő mérkőzések.

Ilyenkor már hűvösebb a levegő a nyárhoz képest, hamarabb is sötétedik, ezért általában délután 1 órakor hozzákezdenek a csapatok az első mérkőzéshez, és délután 6-kor már befejeződnek.

Minden pólószeretőt szeretettel várnak a Magyar Polo Club Tabajdi Lovaspóló központjába. A belépés díjtalan, e mérkőzéssel ünnepli a klub a 2013-as sikeres pólós évét. Kiváló hétvégi piknik programnak ígérkezik ezen esemény.


Az MPC Budapest melletti (Tabajdi) pólópályájáinak megközelíthetősége

 

2013.08.14.
Frissítve: 2023.03.16.
Fotók: Canva

Hozzászólások