Királynői elismerés a magyar fogathajtónak

Magyar fogathajtó sikerét hozta a királynő tiszteletére megrendezett Royal Windsor Horse Show. Ifj. Jámbor Vilmos ugyanis a második helyet szerezte meg a póni négyesfogatok között, így abban a megtiszteltetésben részesült, hogy díját személyesen II. Erzsébettől vehette át.

Ifj. Jámbor Vilmos a fotóstól legtávolabb álló hajtó, zakóján magyar címerrel

A Royal Windsor Horse Show nemzetközi fogathajtó versenyen idén hét nemzet 28 négyesfogathajtója és 10 póni négyesfogata állt rajthoz.

A megmérettetésen az egyetlen magyar induló ifj. Jámbor Vilmos volt, aki póni négyesfogatával javított tavalyi összetett eredményén, és a dobogó második fokára állhatott fel. A kategória győztese az akadályhajtást is megnyerő holland Jan de Boer, a harmadik a német Michael Bügener lett.

Michael Bügener és fogata – Fotó: Royal Windsor Horse Show

A négyesfogatok összetett versenyét immár hetedik alkalommal nyerte az ausztrál Boyd Exell, az ezüstérmet pedig Koos de Ronde vihette haza. A dobogó harmadik fokára a német Cristoph Sandmann állhatott fel.

Boyd Exell és fogata

A holland Ijsbrand Chardon az akadályhajtás előtt összetettben kevesebb, mint egy verőhiba különbséggel állt a második helyen, azonban két verőhibája miatt végül negyedikként fejezte be az összetett versenyt.

A csapatversenyt Hollandia nyerte, Németország különítménye állhatott fel a dobogó második, Belgiumé pedig a harmadik fokára.

2016.05.17. Forrás: Fogatsport.hu, Fogathirek.hu

Hozzászólások