Kezdetét vette a 39. Tenyészverseny a Nemzeti Lovardában

1984-ben Kiskunhalason rendezték meg a díjugrató tenyészversenyt, ekkor még 6,7 és 8 éves lovak számára, a korszakhoz képest magas pénzdíjért. Az idei Tenyészverseny pénzdíjazása is kiemelkedő, 6,4 millió forint. A péntektől vasárnapig zajló esemény helyszíne a Nemzeti Lovarda.

A pályákat Karádi László nemzetközi pályaépítő építi, a stíluspontokat Krucsó Balázs és Szebényi Dániel stílusbírók adják. A programban a 4 éves, 5 éves, 6 éves és az utánpótlás (7,8 éves) korosztály lovai versenyeznek.

A négyéves lovak mezőnyében dr. Pusztai Zsuzsanna pej ménje, az Eldorado van de Zeshoek apaságú Neorado T szerezte meg a győzelmet Eszes Ferenccel (8,40). Hubai István és K2 zárt másodikként 8,20 stílusponttal, harmadik László Gabriella és Cavalier Cool Star.

A Fábiáncsics Horses SE győzelmét hozta az öt- és a hatéves lovak elődöntője is. Az ötévesek 43 indulót számláló mezőnyében a Faluhelyi Ádám által lovagolt Diasandro Blue kiemelkedő eredménnyel, 8,70 stílusponttal utasította maga mögé a versenytársakat. Kovács Henri és Rádiháza Nike 8,40-es eredménnyel lett második, ifj. Petrik Béla és Robin Hood Baboskert (8,10) harmadik.

32 ló indult a hatévesek kategóriájában. Itt 8,60 stílusponttal a Budai Virág által bemutatott Don Diablo HX apaságú kancának, Lady In Red HX-nek szólt a taps. Eszes Ferenc és a rendszeresen sikeresen szereplő Kansas VL, valamint Buza Patrik Zoltán és For Cornettina-ZS szerezték meg a dobogós helyeket.

A nap utolsó versenyszámában, az utánpótlás lovak döntőjében a Kannan apaságú H-Secret by Boris és ifj. Szabó Gábor vezették a tiszteletkört. Második helyen zárt a szezonban rendkívül sok győzelmet ünneplő páros, Burucs Borbála és saját tenyésztésű kancája, Miami de Garder, harmadik Unger Fanni és Petra HA.

2022.09.09.
Kép: Canva
Forrás: nemzetilovarda.hu

Hozzászólások