Ismét győzött a Gyenesei, Marosi kettős

Öttusa eredmények

Gyenesei és Marosi ismét brillírozott

 

Aranyérmet nyert a Gyenesei Leila, Marosi Ádám páros a budapesti Trigranit öttusa Világkupa-verseny hétfői vegyes váltójában.

A magyar kettős – amely a Vk-sorozat első állomásán, az egyesült államokbeli Palm Spingsben is első lett – jó vívással kezdte a napot, 20 győzelme mellé 12 vereséget szedett össze egyenlő megoszlásban (10/6-10/6), ezzel a 140 ponttal többet szerző lett páros mögött a második helyen állt. A 2×100 méteres úszásban a harmadik legjobb időt érte el a hazai duó, ezzel összetettben maradt a második helyen úgy, hogy lényegesen közelebb került a lettekhez, s maga mögött tartotta az ugyancsak remeklő ukránokat. Utóbbiak a vívásban voltak harmadikak és az úszásban másodikak, így a magyarokat szorosan követték a lovaglás előtt.

A folytatásban Gyenesei “otthagyott” bő száz pontot a lovaspályán egy kitörés és egy verőhiba miatt, de Marosi hibátlanul lovagolt, az 1088 pontos teljesítmény pedig a negyedik legjobb volt a 17 párost felvonultató mezőnyben. Mivel a lettek jóval többet hibáztak a lovaglás során, a magyarok az élre kerültek, s a lövészetekkel megszakított futást tetemes, 36 másodperces előnnyel kezdték meg a második helyre felzárkózó lengyelekkel szemben. Ennek megfelelően különösebb izgalmak nem maradtak a végére, legalábbis a győzelem kiharcolását illetően.

Eredmények – Vegyes váltó
1. Magyarország (Gyenesei Leila, Marosi Ádám) 5724 pont 
2. Ukrajna (Viktorija Teresuk, Ruszlan Nakonecsnij) 5644
3. Lengyelország (Katarzyna Wojcik, Szymon Staskiewicz) 5640

A szombati női versenyben Gyenesei negyedik volt, Földházi Zsófia 11., Cseh Krisztina 23. lett.

A férfiak vasárnapi döntőjében Marosi ezüstérmet szerzett. “Amikor dobogóra állok egy verseny végén, mindig sokat köszönhetek a lovaglásnak. A kombinált számnak az élről vágtam neki, és bevallom, nem számítottam arra, hogy a brit ennyire jól fog lőni. De nem vagyok elégedetlen a teljesítményemmel, Cooke volt ma nagyon jó.” Marosi Ádám az idén négyből három Vk-viadalon indult és egyéniben mindannyiszor dobogóra állhatott: Palm Springsben ezüstöt nyert februárban, majd Rio de Janeiróban győzött márciusban, végül itthon megint második lett a hétvégén.

Demeter Bence – aki az utolsó szám, a lövészettel kombinált futás előtt még második volt – csak a 27. helyen végzett. Az első két szám, a vívás és az úszás után mindkét magyar versenyző az első tíz között volt, majd hibátlan, 1200 pontos lovaglással jöttek le a pályáról, míg az addig előttük lévők sorra rontottak. Demeternek ezúttal azonban nagyon nem ment a lövészet, sok időt töltött a lőállásban, így visszacsúszott a mezőny hátsó részébe.

Eredmények
Nők
Férfiak
1. Hanna Burjak (ukrán) 5404 pont 1. James Cooke (brit) 5872 pont
2. Viktorija Teresuk (ukrán) 5360 pont 2. Marosi Ádám 5832 pont
3. Mhairi Spence (brit) 5292 pont 3. Jean Maxence Berrou (francia) 5768 pont
4. Gyenesei Leila 5236 pont  …27. Demeter Bence 5436 pont
…11. Földházi Zsófia 5156 pont
…23. Cseh Krisztina 4984 pont

 

2013.05.14.
Forrás: MTI
Frissítve: 2023.04.03.
Fotók: Canva

Hozzászólások