III. Bábolna Derby és Közép-európai Kupa

III. Bábolna Derby és Közép-európai Kupa

Megkezdték a távlovasok is

 

Bábolna (gz) – Rangos nemzetközi versennyel, a III. Bábolna Derby és Közép-európai Kupával indították az idei szezont a távlovasok.

Jól indították a 2006-os bajnoki évadot a Vasi Lovasturisztikai Egyesület távlovasai. Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe őket – hideg, szeles idő esővel -, remek eredményeket értek el az erős nemzetközi mezőnyben.

A 40 km-es táv résztvevői hatalmas tempót diktáltak, a befutó is szoros volt. A korábbi évek országos bajnokai (Ódor Gergő, Mihók Csaba, Bisztyó Lívia) mögött Kiszl Anikó Jázmin nevű lovával negyedikként ért célba. 80 km-en Závár Kinga remek tempóban, az élbolyban haladt a nagyrészt külföldi versenyzőkből álló mezőnyben, ám az utolsó orvosi ellenőrzésen fennakadt: nem engedték tovább.

120 km-en két vasi is szerencsét próbált. Samu Krisztina és Dankovics Gábor (Rahim, illetve Gazal nyergében) sportszerűen, egymást segítve azonos idővel értek célba, és a harmadik, illetve a negyedik helyet szerezték meg. Sikerük értékét növeli, hogy többek között az elmúlt év magyar bajnokát, a bahreini junior vb helyezettjét, Ódor Enikőt is megelőzték. Eredményükkel teljesítették a szeptemberi zabrzehi (Lengyelország) junior Európa-bajnokság kiküldetési szintjét, melyet még egy nemzetközi versenyen meg kell ismételniük.

2006.05.10.
Forrás: Vas Népe
Frissítve: 2023.06.27.
Fotó: Pixabay

Hozzászólások