Warum nicht… Díjlovaglás helyett labdázás!?

Warum Nicht labdával rehabilitálódik

Isabell Werth lova, Warum Nicht FRH május végén mindenddig tisztázatlan módon eltörte a csípőjét a bokszában. Mára már biztos, hogy a sárga herélt már nem fog visszatérni a díjlovagló négyszögbe. A 14 éves díjló szerencsére napról napra jobban érzi magát és nem mindennapi módját választotta a rehabilitációnak: labdázik!

Warum Nicht május végén tisztázatlan körülmények között eltörte a csípőjét a bokszban – ezt a Werth istálló annak idején nem verte nagy dobra. Az 183 centiméter magas herélt hetekig fájdalomcsillapítókon élt. Mára már jó úton halad a gyógyulás fel: lépésben sétál és mellette új hobbijának, a labdázásnak hódol. Legszívesebben úgy játszana a labdával, mint egy kutya.

Anna Lena Kleine szóvivő megerősítette, hogy Warum Nicht valószínűleg már nem fog visszatérni a versenysportba. De Isabell Werth szeretné annyira formába hozni, hogy szép nyugdíjaséveket élhessen.

Warum Nicht még mindig a világranglista 27. helyén áll, annak ellenére, hogy május óta nem indult versenyen. A Weltmeyer x Wenzel I x Sudan xx származású sárga többek között megnyerte a 2006-os aacheni Nemzetek Díját és 2010-ben csapatban bronzérmes lett Kentuckyban.

Warum Nicht becenevét, „Hannes”-t belovaglója, Hannes Baumgart után kapta. Hatévesen már középosztályban versenyzett, majd hétévesen Isabell Werth-hez került, akivel a Szent György díjban kezdődött pályafutása.

Warum Nicht nem az első ló a Werth istállónál, akinek sok sikeres versenyzéssel töltött év után boldog nyugdíjaséveket biztosítanak a legelőn.

2012.10.28. Deák Anette, Lovasok.hu
Forrás: dressursport-deutschland.com
Frissítve: 2023.03.22.
Fotó: Canva

Hozzászólások