Elképesztő ritkaság – Tarka angol telivér

Elképesztő ritkaság

Tarka angol telivér

Nem mindennapi látványban lehetett részük azon angol galoppsport rajongóknak, akik április 7-én kilátogattak a Kempton Parkba. A nap első futamában ugyanis starthoz állt Modern Society, a tarka angol telivér.

A hivatalos adatok szerint, napjainkban tizenötezer telivér áll tréningben Nagy-Britanniában, de köztük csak három tarka versenylovat találunk. Ezek egyike Modern Society, akit gazdája (és egyben trénere) Andrew Reid közel 4,2 millió Forintért vásárolt az elmúlt évben, a híres tattersalls-i őszi lóárverésen. A két éves mén különleges színvilágát apjától, az Amerikában tenyésztett I Was Framed-től örökölte.

„Modern Society a természet bizarr megtestesülése, persze jó értelemben véve.” – mondta Mr Reid, majd így folytatta: „Ritkán láthatunk hozzá hasonló telivért, arra pedig még kevesebb példát találunk, hogy egy ilyen ló versenyezzen is.”

Sajnos a futam már korántsem úgy sikerült, ahogy azt a tulajdonos úr remélte. Modern Society messze leszakadva a győztestől, utolsóként ért célba debütáló versenyében. A csikót néhány nappal ezelőtt újból megmérették, de ismételten sereghajtóként végzett.

Reménykedjünk a szebb folytatásban!

2012.04.19., Alpári Gergő, Lovasok.hu
Frissítve: 2023.04.30.
Fotó: Canva

Hozzászólások