Tavaszi felkészülés – edzőtáborban legjobb fogathajtóink

Izsákon edzőtáboroznak a tizenhatszoros világbajnok Lázár fivérek. Lázár Zoltán a kettesfogathajtó világbajnokságra és négyesfogathajtó Európa-bajnokságra készül, míg Vilmos a kettesfogathajtó vb-re hajt.

A Lázár testvérek 16 lóval költöztek le Izsákra, ahol az időjárástól függően három vagy négy hetet töltenek edzőtáborban. Ha jó lesz az idő, nagy valószínűséggel innen utaznak Fábiánsebestyénbe az első világbajnoki és Európa-bajnoki válogatóra, ha viszont az időjárás nem lesz kegyes hozzájuk, akkor a kettesfogathajtó válogatott edzőtábora végén ők is hazaköltöztetik lovaikat.

A négyesfogathajtó keret egyhetes edzőtábora a húsvétot követő héten kezdődik, majd a kettesek is egy hetet edzenek majd.

Tóth Tamás szövetségi kapitány és Lázár Zoltán edző vezetésével Izsákon tart felkészülési edzőtábort a világbajnoki és Európa-bajnoki keret:

  • április 8-12. között az Aachenben megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra készülő négyesfogathajtó válogatott keret: Dobrovitz József, ifj Dobrovitz József, Bárdos Attila, Móró Lajos, Lázár Zoltán edz
  • április 12-19-ig között XVI Kettesfogathajtó Világbajnokságra készülő 13 fős kettesfogathajtó válogatott keret lesz soron: Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, ifj Nagy Tibor, Nyúl Zoltán, ifj Dobrovitz József, Osztertág Márk, Osztertág Kristóf, ifj Simon József, Gergely János, Kákonyi Norbert, Margitai Sándor, Sági József és Szilágyi Zsolt.

Tóth Tamás szövetségi kapitány elmondta, ez nem azt jelenti, hogy a válogatott keretekbe nem lehet bekerülni, hisz a kettesfogathajtóknál 40 hajtó is igényt tarthat a világbajnoki részvételre, ez a szám is azt mutatja, hogy ebben a kategóriában igen erős a magyar mezőny.

2015.03.27. Forrás: fogathajtohirek.hu
Fotó: Haga Zsuzsanna, Canva
Frissítve: 2022.08.04.

Hozzászólások