Lipica (SLO) 2022.

A Duna-Alpesi Kupa 2022. szeptember 29. és október 2. között Lipicán kerül megrendezésre a 3*-os kettesfogathajtók számára.

14 magyar versenyző indul a CAI3*-os kategóriában, ahol a Duna-Alpesi Kupa értékelésében 3 fős csapatok is részt vesznek, nem csak az egyéni eredményekért hajtanak a versenyzők. A nemzetek számára két csapattal való indulás is biztosított, így az egyik magyar csapat tagjai Dani Marcell, Hölle Martin és dr. Tóth Andrea. A másik csapatban Farkas József, Farkas László és Penzer László vesz részt.

START- és EREDMÉNYLISTÁK ITT

A Duna-Alpesi Kupa díjhajtásának győztese a 3*-os kettesfogatok 32 fős mezőnyében Hölle Martin, aki tapasztalt lova Eppie mellett Juventus-szal érte el a 38,86 hp-os teljesítményt. Mind az öt versenybíró rangsorában első helyen végzett a regnáló világbajnok.

A csapatok versenyében Ausztria vezet, Magyarország II. számú csapat a második, míg Svájc I. számú csapatának hajtói állnak a harmadik helyen.

Magyarország II. csapata (Dani Marcell, Hölle Martin, dr. Tóth Andrea) vezeti a nemzetek versenyét a Duna-Alpesi Kupán a mai maratonhajtást követően Svájc I. és Svájc II. előtt.

Beat Schenk (SUI) nyerte a 3*-os kettesfogatok maratonhajtását az ugyancsak svájci Bruno Widmer előtt. Penzer László az értékes harmadik helyen végzett. Hölle Martin az 5. lett, két nap után az első helyen áll az egyéni versenyben az akadályhajtás előtt több mint 7 ponttal vezetve a második helyen álló osztrák David Hötsch előtt.

Hölle Martin és Svájc győzelmével zárult a 3*-os nemzetközi fogathajtó verseny, mely Duna-Alpesi Kupa is volt Lipicán.

Az akadályhajtást a svájci Stefan Ulrich nyerte, a szintén svájci Bruno Meier előtt. Dr. Tóth Andrea hibátlan hajtással, 4,36 hp-os időtúllépéssel az értékes harmadik helyet szerezte meg, ezzel segítve a csapat eredményét is.

A nemzetek versenyében 2. helyen zárt Magyarország II. csapata Dani Marcell, Hölle Martin és dr. Tóth Andrea összeállításban. A dobogó harmadik fokára állhatott fel Magyarország I. csapata, melynek tagjai Farkas József, édesapja Farkas László, valamint Penzer László voltak.

CSAPATVERSENY eredménye ITT

Fotóalbum – ITT

2022.10.02.
Kép: Canva
Forrás: fogatsport.hu

Hozzászólások