Kettő, vagy négy: lóból egyre megy Lázáréknál

A kettesfogatok mezőnyében Lázár Vilmos, míg a négyeseknél Lázár Zoltán győzött a 35. Fábiánsebestyéni Nemzetközi Fogathajtó Versenyen.

Lázár Vilmos és fogata az egyik vizes akadályban

A sokszoros világbajnok Lázár Vilmos nagy fölénnyel, több mint 16 hibapontos különbséggel szerezte meg a győzelmet a második ifj. Nagy Tibor és a harmadik Hódi Károly előtt. A Magyar Lovassport Szövetség elnökeként is tevékenykedő 50 éves sportember már a díjhajtást követően vezetett, s bár szombaton másodikként zárta a maratonhajtást, előnye így is nőtt, a vasárnapi akadályhajtásban pedig ötödik helyével biztosan őrizte meg összetett elsőségét.

A nyolcszoros világbajnoki aranyérmes Lázár Zoltán a négyeseknél szintén jelentős, több mint 13 hibapontos előnnyel előzte meg az idei fedeles világkupadöntőben is második svájci Jerome Voutaz-t, valamint a holland Bram Chardont, Ysbrand Chardon fiát. A 44 esztendős Lázár Zoltán is már díjhajtásban élre állt, a maratonon is bátyjához hasonlóan második lett, majd az akadályhajtásban némi időtúllépéssel ismét másodikként végzett. „A szezon első versenyén kitűnően teljesítettek eddig a lovak, s ezek nagyon jó előjelek a világ- és az Európa-bajnokság előtt” – mondta Lázár Zoltán.

A csapatban szintén világbajnok Dobrovitz József ezúttal negyedikként zárt.

Az egyesfogatok összetett versenyét Kun Andrea (212,45) nyerte, míg a második és a harmadik helyet a görög Alexandros Zampouris (213,53 és 230,60) szerezte meg.

Kun Andrea és fogata a maratonpályán

A póni egyesfogatoknál a kategória győztese összetettben Genzwein Marina lett, másodikként Gáspár Szilvia zárt.

A póni kettesfogathajtók összetett versenyében az első és a második helyet az osztrák Karl Cvörnjek (156,08 és 157,58) szerezte meg, míg a magyar Lehocz Dávid a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A póni négyesfogatok mezőnyében Jámbor Vilmos lett az első, Rohr Máté pedig másodikként fejezte be a versenyt a Kinizsi Parkban.

2017.05.09. Forrás: MTI, Fogatverseny Fábiánsebestyén
Fotó: Vida-Szűcs István
Kép: Canva
Frissítve: 2022.08.16.

Hozzászólások