Fábiánsebestyén: tesztverseny a kettesfogathajtó VB előtt

Nyolc ország fogathajtóit várják az április 30-tól május 3-ig tartó fábiánsebestyéni nemzetközi viadalra, amely a szeptemberi kettesfogathajtó-világbajnokság tesztversenye lesz.

Farkas Sándor, a szervezőbizottság elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hat kategóriában csaknem hetvenen indulnak el a versenyen, amely a 33. Fábiánsebestyéni Lovasnapok és a majális kiemelt eseménye lesz.

A szeptember 10-13. közötti vb-re várhatóan 28 nemzet 80 képviselője érkezik Magyarországra. A házigazdák egyéniben és csapatban is címvédőként indulnak.

Mondok József, a Lovas Szövetség alelnöke, a fogathajtó szakág vezetője kiemelte, a hazai sikersportág legjobbjai ebben az évben négy világversenyen is részt vesznek. Az aacheni négyesfogathajtó EB és a hollandiai pónifogathajtó-vb után következik a fábiánsebestyéni kettes fogathajtó világbajnokság, majd Mezőhegyesen a fiatal fogatlovak első világbajnokságát bonyolítják le.

A kettesfogathajtó világbajnokságon rendezőként hat magyar indulhat, de ez a keret az előnevezések után még bővülhet. Az első edzőtáborra a jövő héten Izsákon kerül sor, a leendő mezőny legeredményesebb indulója a 14. vb-jére készülő Lázár Vilmos lesz, aki egyéniben négy, csapatban pedig öt világbajnoki címet szerzett.

2015.04.10. Forrás: fogatverseny.hu
Frissítve: 2023.03.20.
Fotó: Canva

Hozzászólások